Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο μόνο για μία ημέρα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων φέρνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας Dance Challenge, σε συνεργασία με την PolisArt, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, προσφέροντας στα παιδιά… μια πρωτότυπη γιορτινή πρόταση, μια ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική δράση.

Πρόγραμμα
1.«THE MOLE – Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ » Διάρκεια: 35′

Προβλεπόμενη ηλικία: Προ νήπιο – Νηπιαγωγείο – Πρώτη Δημοτικού

Παραστάσεις: 09:30, 11:45, 17:20, 19:40

Ο Πλάτωνας, ο μικρός μας τυφλοπόντικας που ζει στα έγκατα της γης, αποφασίζει να ζητήσει από τους γονείς του, μαζί με το δάσκαλό του Σωκράτη και τους τρεις αγαπημένους φίλους του τα σκουληκάκια, την Α, τον Β και την Γ, να τον αφήσουν να βγει στην επιφάνεια για πρώτη φορά και να αντικρίσει τι “υπάρχει εκεί έξω.

2.«H ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» Διάρκεια: 41′

Προβλεπόμενη ηλικία: από Πρώτη Δημοτικού και άνω.

Παραστάσεις: 10:15, 12:40, 16:30, 18:40

Από την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου, που το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου 1957, εξέπεμπε ένα ρομποτικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο κάθε 0,3΄΄ μέχρι τις «κινηματογραφικά» συγκλονιστικές προσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι με ιδιωτικά διαστημόπλοια, ακολουθείται βήμα βήμα η παγκόσμια περιπέτεια που συνοψίζεται στη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την Ανθρωπότητα».

3.«ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΥΑΛΙ – O ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ» Διάρκεια: 23′

Προβλεπόμενη ηλικία: από 8 ετών/ Τρίτη Δημοτικού και άνω

Παραστάσεις: 11:10, 14:15, 18:00, 21:10

Μέσα από τα μάτια δύο εφήβων, που έχουν προσκληθεί σε μία Γιορτή Παρακολούθησης Διαττόντων Αστέρων, μαθαίνουμε πώς το τηλεσκόπιο μας βοήθησε να προσδιορίσουμε τη θέση μας στο σύμπαν, «διαστέλλοντας» τη γνώση μας για το διαστημικό μακρόκοσμο.

4.«ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

Διάρκεια: 35΄

Προβλεπόμενη ηλικία: από Τετάρτη Δημοτικού και άνω

Παραστάσεις: 13:30, 14:50, 20:15, 21:40

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, το Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου.