3rd Kalamata Dance Cup: Ο χορός ξαναμπαίνει σε… κίνηση

3rd Kalamata Dance Cup: Ο χορός ξαναμπαίνει σε… κίνηση

Επιστρέφει εν μέσω πανδημίας, στο κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το τρίτο Kalamata’s Dance Challenge, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν το πολιτισμικό αποτύπωμα και η εξωστρέφειά της. Ταυτόχρονα, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου στην «Τέντα», πρόκειται να συμμετέχουν πάνω από 1.500 χορευτές από διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος συμμετέχουν 98 καλλιτεχνικοί χορευτικοί φορείς από Ελλάδα και εξωτερικό. Πλήθος δε θεατών αναμένεται να παρακολουθήσει τις 1.000 περίπου χορευτικές παραστάσεις από 200 συνολικά διαφορετικές κατηγορίες χορού που κρίνονται από 40 καταξιωμένους εγχώριους και διεθνείς κριτές.

Το σύνολο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για εκείνες τις μέρες θα πλαισιωθεί από μια σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιούνται παράλληλα στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, μεθαύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., θα υπάρξει αφιέρωμα παραστάσεων χορού από ΑμεΑ διάφορων κοινωνικών φορέων, μεταξύ των οποίων και ο μεσσηνιακός αθλητικός σύλλογος «ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ», στέλνοντας έτσι μήνυμα για την άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την τέχνη του χορού.

Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, με έντονα στοιχεία εξωστρέφειας, που έρχεται να ενισχύσει τουριστικά τη Μεσσηνία σε περίοδο μη τουριστικής αιχμής και να προβάλλει την Καλαμάτα εγχώρια και διεθνώς.

Διευκρινίζεται ότι τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω του Viva.gr, ενώ η είσοδος για παιδιά Δημοτικού και ΑμεΑ θα είναι δωρεάν.

Διεθνής Διαγωνισμός Χορού

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού, όπως και ο προηγούμενος, συμβάλλει στην εξέλιξη και αναβάθμιση της Τέχνης του Χορού, τηρώντας πάντα την παράδοση και την αφετηρία του. Συμβάλλει επίσης στη διάδοση του αθλητικού χορού στην περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας.

Η διοργάνωση είναι μοναδική για την Πελοπόννησο, καθόσον διακρίνεται για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα και τα πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα που εκπέμπει και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός χορού ως θεσμός, κάθε χρόνο, μετατρέπει την Καλαμάτα σε πόλο έλξης και κέντρο συνάντησης της χοροαθλητικής κοινότητας πανελλαδικά και παγκοσμίως. Δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία μιας ευχάριστη συνάντησης των ασχολούμενων με το χορό να έλθουν σε επαφή με τις νεότερες τάσεις που επικρατούν στο χώρο, να αποκτήσουν τεχνογνωσία από εξειδικευμένους χοροδιδασκάλους, να πειραματιστούν σε νέα είδη χορού, αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο www.kalamatadancecup.com.

Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει πάρκινγκ εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου «Τέντα».

Της Χριστίνας Μανδρώνη