Επερώτηση για «Διεκδίκηση 1.189.547 ευρώ από το μελετητή στο Τζάνε-Καλαμάκι»

Επερώτηση για «Διεκδίκηση 1.189.547 ευρώ από το μελετητή στο Τζάνε-Καλαμάκι»

Επερώτηση με θέμα «Διεκδίκηση 1.189.547 ευρώ από το μελετητή στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι» κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

Απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της, Νίκος Γόντικας, σημειώνει: «Το Δεκέμβρη του 2013, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ορίστηκε δικηγόρος για να παραστεί στη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης προσφυγής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “ΑΞΟΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ”, που ζητούσε 1.189.547 ευρώ εντόκως.

Είναι η εταιρεία που έκανε τη μελέτη στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι και δεν είδε ότι η χάραξη του έργου έπεφτε πάνω στα αρχαία, που είναι στο Πεταλίδι, με τα γνωστά τεκταινόμενα έκτοτε με την Αρχαιολογία.

Επειδή επανειλημμένα ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής παράταξης είχα ζητήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ενημέρωση για την πορεία αυτής της διεκδίκησης, ενημέρωση που ποτέ δεν έλαβα.

Σας ερωτώ: Πού βρίσκεται η υπόθεση; Τι αφορά αυτή η διεκδίκηση; Έχει εκδοθεί απόφαση; Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή της Περιφέρειας; Παρακαλώ, τέλος, να μου δοθούν και τα σχετικά έγγραφα».