Για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή ο 58χρονος Μεσσήνιος που ανέβηκε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Για νοσηλεία με εισαγγελική  εντολή ο 58χρονος Μεσσήνιος που ανέβηκε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Για νοσηλεία οδηγήθηκε, έπειτα από εισαγγελική εντολή, ο 58χρονος από τη Μεσσηνία που το πρωί της Δευτέρας με ένα μπλε αγροτικό αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο στον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή, μπροστά από την Προεδρική Φρουρά.

Ήταν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, όταν διερχόμενοι από την πλατεία Αμαλίας είδαν ένα μπλε αγροτικό φορτηγό, με διάφορα συνθήματα να αναγράφονται πάνω του,  να ανεβαίνει στην πλατεία και τον οδηγό να φωνάζει: «θα σας κάψω όλους».

Άμεση σύλληψη
Άμεσα ο δρόμος έκλεισε, ενημερώθηκε η Αστυνομία της Βουλής και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΤΕΕΜ. Αυτό που ανησύχησε περισσότερο ήταν ότι στο αγροτικό υπήρχε φιάλη υγραερίου και δύο μπιτόνια. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για δύο άδεια μπιτόνια, άλλο ένα με νερό, καθώς και μια φιάλη υγραερίου, σχεδόν άδεια.

Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας είχαν συλλάβει τον 58χρονο, ενώ σε ανακοίνωση της Αστυνομίας λίγο αργότερα αναφερόταν: «Σχετικά με περαστικό που έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ανακοινώνεται ότι έχει προσαχθεί 58χρονος ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής».

Επιστολή
Αμέσως μετά την απομάκρυνση του 58χρονου άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του οχήματος και το απομάκρυναν. Σε αυτό αναγράφονταν συνθήματα όπως «λαϊκό δικαστήριο» και ότι «οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα».

Μέσα στο όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν μια επιστολή «Διαμαρτυρία καταγγελία», που απευθυνόταν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σπεύδω σήμερα να σας ενημερώσω για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και του ιδιωτικού μου παρελθόντος και μέλλοντος, εμού και της οικογένειας μου» ανέφερε αρχικά, ενώ εν συνεχεία έκανε αναφορές σε αρχαιολογικά μνημεία.