Πάνω από 90 επικίνδυνες παραβάσεις καθημερινά το Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πάνω από 90 επικίνδυνες παραβάσεις καθημερινά το Σεπτέμβριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και άλλα τρία με ελαφρά τραυματίες σημειώθηκαν στη Μεσσηνία το μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συνολικά στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 26 τροχαία ατυχήματα με 41 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα: πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με πέντε νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 35 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα νεκρό, κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και τρία ατυχήματα με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Επικίνδυνες παραβάσεις

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Στο πλαίσιο των δράσεων των υπηρεσιών της Τροχαίας το Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 463 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10.815 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 244 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.729 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.901 για υπερβολική ταχύτητα, 205 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 224 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 162 για ΚΤΕΟ, 65 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 24 για παραβίαση σηματοδότη, 35 για αντικανονικούς ελιγμούς, 16 για αντικανονικό προσπέρασμα, τέσσερις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και εννέα για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Της Βίκυς Βετουλάκη