Θ. Βασιλόπουλος: Καμία εμπλοκή της Περιφέρειας στις Σχολές «Παπαφλέσσα»

Θ. Βασιλόπουλος: Καμία εμπλοκή της Περιφέρειας  στις Σχολές «Παπαφλέσσα»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζαμε χθες σε σχετικό ρεπορτάζ, αν και δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, τις προηγούμενες μέρες μας προέκυψε το ζήτημα των Σχολών Παπαφλέσσα, αφού λόγω των εργασιών που θα γίνουν στο Διοικητήριο για τη βελτίωση της στατικής του επάρκειας και της αισθητικής του, πρόκειται να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, με την ερώτηση αν αυτή η εξέλιξη και η συμφωνία Περιφέρειας και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σημαίνει και απεμπόληση των δικαιωμάτων που έχει ο Δήμος στο κτήριο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως η σημερινή κατάσταση του κτηρίου δεν τιμά κανέναν και πως αυτό ανήκει στο Δήμο, κάτι που αναφέρεται και στο Κτηματολόγιο. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος στάθηκε… θετικός στην προοπτική της προσωρινής μεταφοράς των υπηρεσιών, δίνοντας το στίγμα για το πώς οραματίζεται την αξιοποίηση του κτηρίου, τονίζοντας πως επιθυμεί τη συνεργασία για την επόμενη μέρα.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε χθες με σχετικό δελτίο Τύπου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου σημειώνει: “Η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος επί του οικοπέδου και των κτηριακών εγκαταστάσεων των πρώην Σχολών “Παπαφλέσσα”. Για τους γνωρίζοντες, πρόκειται για ένα πολύπλοκο και δυσεπίλυτο θέμα, που μπορεί να διευθετηθεί με συναίνεση ή δικαστική απόφαση.

Η Περιφέρεια ζητεί τη συναίνεση Δήμου και Επιμελητηρίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών της και για μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι 24 μήνες) και ως αντίδωρο θα προχωρήσει σε αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος, η κατάσταση του οποίου είναι γνωστή σ’ όλους μας σήμερα.

Καταλήγοντας, το Διοικητήριο πρέπει να ανακατασκευασθεί (υπάρχουν 10.700.000 ευρώ γι’ αυτό το σκοπό) και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πρέπει να λειτουργήσουν εντός της Καλαμάτας για ευνόητους λόγους και για όσες είναι αυτό δυνατόν”.

Α.Π.