«ΘΑΡΡΟΣ» 8 Οκτωβρίου 1914: Ευρέθη πνιγμένη

«ΘΑΡΡΟΣ» 8 Οκτωβρίου 1914: Ευρέθη πνιγμένη

Από της προχθές η νεαρά υπηρέτρια Ευθυμία Σάλμα υπηρετούσα εις την οικίαν του εμπόρου Π. Σάλμα ή Κατσαρομάλλη είχεν εξαφανισθή και παρ’ όλας τας ερεύνας της Αστυνομίας και των κυρίων της κατέστη αδύνατος η ανεύρεσίς της.

Χθες την πρωίαν οι δημοδιδάσκαλοι Κάτσαρης και Αναστασόπουλος περιπατούντες εις τον αντιβραχίονα αντελήφθησαν επί πλέον εις τα ύδατα, εντός του Λιμένος, πτώμα γυναικός, ειδοποιηθείς ο αστυνομικός σταθμάρχης Παραλίας ανέσυρε εκ των υδάτων το πτώμα τη βοηθεία χωροφυλάκων και πολιτών.

Εκ της γενομένης εξετάσεως απεδείχθη ότι η γυνή ήτο νεκρά και ότι το πτώμα ανήκεν εις την εξαφανισθείσαν νεαράν υπηρέτριαν.

Η νεκρά μετεφέρθη ακολούθως εις το Νεκροταφείον, όπου ενηργήθη περί την 6ην μεταμεσημβρινήν νεκροψία. Εκ της νεκροψίας απεδείχθη ότι ουδεμία υπόνοια εγκλήματος είναι δυνατόν να υπάρξη, καθ’ όσον το πτώμα ουδέν σημείον βίας φέρει.

Τα αίτια
Αι ενεργηθείσαι ανακρίσεις ελάχιστα έφεραν εις φως αναφορικώς με τας αφορμάς αίτινες ώθησαν την ατυχή κόρην εις το απονενοημένον διάβημά της.

Γυναίκες εν τούτοις, αίτινες την εγνώριζον, διηγούντο ότι είδον την αυτόχειρα την προηγουμένην ημέραν της αυτοκτονίας της περιφερομένην μετά βαθυτάτης συλλογής και κλαίουσαν. Ουδεμίαν δε απάντησιν έδωκεν όταν την ηρώτησαν, διατί κλαίει.

Επί τη βάσει της αφηγήσεως ταύτης πολλά ελέγοντο.

Ημείς όμως επιφυλασσόμεθα να αναγράψωμεν τας πραγματικάς αφορμάς της αυτοκτονίας, όταν και ως αποδειχθώσιν εν τη εξελίξει των ανακρίσεων.

Η αυτόχειρ ήτο μελαχροινή και συμπαθητική νεανίς εξ Αλαγωνίας, πάντοτε δε και μέχρι της ημέρας της αυτοκτονίας ήτο γνωστή ως κόρη τιμιωτάτη και ανεπίληπτος.

Δεν πρόκειται περί εγκλήματος
«ΘΑΡΡΟΣ» 10 Οκτωβρίου 1914
Η ενεργηθείσα νεκροψία εν τω νεκροταφείω επί του πτώματος της ατυχούς νεάνιδος Σάλμα, η οποία ευρέθη νεκρά επί των κυμάτων, απέδειξεν ότι η αυτόχειρ ήτο παρθένος και ουδέν σημείον κακώσεως ή βίας έφερεν. Ώστε απεκλείσθη πάσα υπόνοια εγκλήματος και απομένει πλήρης η βεβαιότης, ότι πρόκειται περί καθαράς αυτοκτονίας, της οποίας τα αίτια, μολονότι πλείστα λέγονται και αναφέρονται ως ωρισμέναι αφορμαί, παραμένουν άγνωστα και ακαθόριστα.

Το πιθανώτερον εξ όλων είναι ότι η κόρη ηυτοκτόνησε εκ μελαγχολίας και απογοητεύσεως από το επάγγελμά της.