«ΘΑΡΡΟΣ» 9 Ιανουαρίου 1914: Η χθεσινή αυτοκτονία υπηρέτριας

«ΘΑΡΡΟΣ» 9 Ιανουαρίου 1914: Η χθεσινή αυτοκτονία υπηρέτριας

Την 2αν απογευματινήν ώραν της χθες εις το εσωτερικόν μέρος του αντιβραχίονος ευρέθη πλέον εντός της θαλάσσης γυνακείον πτώμα.

Το πτώμα ανασυρθέν μετεφέρθη εις την αστυνομίαν, εκείθεν δε εις το Νεκροταφείον όπου ο αστυίατρος Μπούφαλης εκλήθη να ενεργήση νεκροψίαν.

Το επώνυμον της πνιγείσης δεν εγνώσθη. Επληροφορήθημεν όμως, ότι κατάγεται εξ Αγρίλου και υπηρέτει εν τη οικία του κ. Θέμελη, ονομάζεται δε Κούλα.

-Η πνιγείσα εν τω λιμένι
-Αι ανακρίσεις
«ΘΑΡΡΟΣ» 11 Ιανουαρίου 1914
Δια την ευρεθείσαν εντός του λιμένος μας υπηρέτριαν Κυριακούλαν θυγατέρα Ευσταθ. Κουτσουμπού διεξάγονται υπό του ανακριτού του α΄ τμήματος ανακρίσεις, διότι την υπόθεσιν του πνιγμού της ατυχούς ταύτης κόρης φαίνεται ότι καλύπτει μυστήριον.

Χθες απεστάλη υπό του ανακριτού ίνα κρατηθή εις την αστυνομίαν ο Χρ. Μιχαλόπουλος.

Η πνιγείσα κόρη
«ΘΑΡΡΟΣ» 14 Ιανουαρίου 1914
Την υπόθεσιν του πνιγμού της υπηρετρίας του κ. Θέμελη καλύπτει ο πέπλος του μυστηρίου. Η υπόθεσις έχει παραπεμφθή υπό του Εισαγγελέως εις ανάκρισιν.

Επληροφορήθημεν ότι κρατείται εις νέος ονόματι Χρήστος Μιχαλόπουλος, όστις καθ’ α προέκυψε διετέλει μετά της πνιγείσης Κυριακούλας Ευστ. Κουτσουμπού εις ερωτικάς σχέσεις.

Ο Μιχαλόπουλος είχε πληροφορήσει περί των σχέσεών του τούτων φίλον του τινά, όστις πάλιν ανεκοίνωσε το γεγονός εις μίαν γυναίκα ήτις φοβουμένη προσήλθε και κατέθεσε τούτο εις την ανάκρισιν. Η ανάκρισις συνέλαβε τον εραστήν ο οποίος και κρατείται ήδη, ανακρινόμενος δε κατέθηκεν ότι είχε πράγματι σχέσεις μετά της πνιγείσης, ηρνήθη όμως το ότι την διεκόρευσε λέγων ότι καυχησιολογών είπε τούτο εις τον φίλον του.

Γενομένης ερεύνης επί των πραγμάτων της κόρης ανεκαλύφθη και η φωτογραφία του εραστού.

Η γενομένη ιατροδικαστική έκθεσις ουδόλως υποβοηθεί την ανάκρισιν εις το έργον της. Αύτη αναφέρει ότι το πτώμα δεν έφερε σημεία κακώσεων ούτε επί του λαιμού ούτε επί άλλου μέρος του σώματος. Παρετηρήθη μόνον ότι έφερε μερικούς μώλωπας επί του προσώπου αλλ’ ούτοι πιθανόν να ανεφάνησαν εκ της προστριβής του σώματός εις τους ογκολίθους του βραχίονος. Αναφέρει προσέτι ότι η πνιγείσα είχε παύσει να είναι παρθένος, ούσα διακεκορευμένη, χωρίς όμως να προσδιορίζη τον χρόνον καθ’ ον συνέβη το τοιούτον. Επί πλέον δε, λέγει ότι αύτη έφερε δείγματα και παρά φύσιν ασελγείας.

Επειδή πολλαί υπόνοιαι ηγέρθησαν περί ενοχής και άλλων προσώπων η ανάκρισις προέβη εις καταλλήλους ενεργείας μη αποκαλύψασα όμως τίποτε. Αι ανακρίσεις εξακολουθούν, πιστεύεται δε ότι εντός ολίγου θα διαλευκανθή το μυστήριον.

Η υπόθεσις της πνιγείσης
«ΘΑΡΡΟΣ» 29 Ιανουαρίου 1914
Δια την μυστηριώδη υπόθεσιν της πνιγείσης προ ημερών εν τω λιμένι κόρης Κυριακούλας Ευστ. Κουτσουμπού είχε συλληφθή υπό της ανακρίσεως ως ένοχος ή συνένοχος του εγκλήματος ο Χρήστος Μιχαλόπουλος, περί του οποίου εβεβαιώθη ότι διετέλει εις ερωτικάς σχέσεις μετά της πνιγείσης. Αι προσπάθειαι της ανακριτικής αρχής όπως διαλευκάνη το μυστήριον του πνιγμού απέβησαν ατελεσφόρητοι.

Εν τω μεταξύ η υπόθεσις κατόπιν της ασκηθείσης ανακοπής εκ μέρους του Μιχαλοπούλου περιήλθεν εις την δικαιοδοσίαν του Εφετείου, το συμβούλιον του οποίου δεν ηδυνήθη εκ των υπαρχόντων στοιχείων να συναγάγη ασφαλή συμπεράσματα περί της ενοχής του Μιχαλοπούλου και απεφάνθη υπέρ της αποφυλακίσεως αυτού.

Το μικροβιολογικόν εργαστήριον του Πανεπιστημίου εις το οποίον είχον αποσταλή υπό της ανακριτικής αρχής στοιχεία τινά προς εξέτασιν απεφάνθη ότι αι κηλίδες του αίματος δεν ενδεικνύουσι πρόσφατον διακόρευσιν.

Εκ του συνόλου εν γένει των παρατηρήσεων και των συλλεγέντων στοιχείων εξάγεται ότι δεν πρόκειται περί εγκλήματος αλλά περί αυτοκτονίας.

__________________ 

ΒΙΑΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑΣ
«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Ιουλίου 1914
Η ιστορία της ατυχούς εκείνης κόρης εις βάρος της οποίας διεδραματίσθη εντός του Λιμένος προ μηνών φρικώδες κακούργημα επαναλαμβάνεται σήμερον επίσης τραγική και αποτροπιαστική εις βάρος άλλης δυστυχούς υπηρετρίας, εκ των κοινωνικών εκείνων ναυαγίων των τόσων συνηθισμένων.

Νεαρά υπηρέτρια υπηρετούσα εις γνωστήν οικογένειαν έπεσε προ ημερών εις τα δίκτυα μεσιτρείας, την οποίαν είχεν ως όργανον ομάς από νέους. Η υπηρέτρια έπειτα από πολλάς συνεννοήσεις και υποσχέσεις μέσω της γραίας μεσιτρείας ηκολούθησεν έναν εκ των νέων ανύποπτος και ονειροπολούσα ευτυχή και έντιμον αποκατάστασιν μετά του απαγωγέως, δίδοντος πλουσίας και διαρκείας υποσχέσεις.

Αλλ’ η νεαρά κόρη ταχέως, πολύ ταχέως, είδε διαψευδομένας τας ελπίδας της. Αφού εχρησίμευσεν επ’ αρκετόν εις τον εραστήν της, δια να ικανοποιήση τας επιθυμίας του, παρεδόθη κατόπιν αλληλοδιαδόχως εις όλους τους «φίλους» της ομάδος δια της βίας αυτήν την φοράν, οι οποίοι εκόρευσαν επί της ατυχούς υπηρετρίας επί ημέρας τας ορμάς των.

Επί τέλους η κόρη αφέθη ελευθέρα εις οικτράν κατάστασιν και παρουσιάσθη εις την Αστυνομίαν καταγγείλασα τα συμβάντα. Χθες την πρωίαν εξέπνευσεν από τους επανειλημμένους και πολλούς παρά φύσιν βιασμούς.

Τακτικών ανακρίσεων επελήφθη ο Εισαγγελεύς, διακόψας την επιθεώρησίν του, μετά του Ανακριτού. Ενηργήθη και νεκροψία.