Διαδικτυακή ημερίδα για το παιδί από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

Διαδικτυακή ημερίδα για το παιδί από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας

«Το παιδί είναι η απάντηση» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής ημερίδας που οργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ημερίδα προβληματισμού

Στόχος της είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός κοινού άξονα προβληματισμού πάνω στο θέμα της ανίχνευσης των μορφών παραμέλησης και κακοποίησης των παιδιών, καθώς και της έγκυρης και έγκαιρης αντιμετώπισης, μέσα από εισηγήσεις και παρεμβάσεις επαγγελματιών που υπηρετούν στο πεδίο και μοιράζονται την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες.

Στην ημερίδα συμμετέχουν με εισηγήσεις, παρουσιάσεις, τοποθετήσεις οι:

-Θεώνη Κουφονικολάκου, βοηθός συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού (ENOC)

-Όλγα Θεμελή, αν. καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας

-Γεώργιος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επιστημονικός συνεργάτης Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ

-Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, δια της αντιπροέδρου α΄, Όλγας Βερικάκη, κοινωνικής λειτουργού

-Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας

-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Μεσσηνίας, δια των στελεχών του, Εριέττας Παυλίδου, φιλολόγου Ειδικής Αγωγής, Ευρύκλειας Παπαδοπούλου, ψυχολόγου και Παναγιώτας Κόνιαρη, κοινωνικής λειτουργού

-Δήμητρα Τζανετάκη, φιλόλογος-σύμβουλος σχολικής ζωής Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας.

-Σταυρούλα Μπαζίγου, κλινική ψυχολόγος

-Γιώτα Κοπίτα, κοινωνική λειτουργός.

Προεγγραφές

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών, επαγγελματίες που σχετίζονται με τα παιδιά και την οικογένεια, κοινωνικούς φορείς, εθελοντές ανθρωπιστικών φορέων και κοινωνικών δράσεων, φοιτητές, γονείς, καθώς και στον ευρύτερο πληθυσμό.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης με την προϋπόθεση προεγγραφής και συμμετοχής.

Η μετάδοση θα γίνει ζωντανά (σύγχρονη) μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom με υπερσύνδεσμο (link) που θα σταλεί στους συμμετέχοντες που θα προεγγραφούν.

Οι προεγγραφές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι, σε σύνδεσμο που θα δοθεί με νεότερη ανακοίνωση, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι τη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου συμμετεχόντων.

Της Βίκυς Βετουλάκη