Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς «Η ελληνική γλώσσα στο χθες και στο σήμερα»

Επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς «Η ελληνική γλώσσα στο χθες και στο σήμερα»

Επιμορφωτική συνάντηση απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς, με βασικό ομιλητή τον κ. Αθανάσιο-Άγγελο Ευσταθίου, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και διευθυντή του Εργαστηρίου Μελέτης του Αρχαίου Κόσμου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου (18.00 – 20.00).

Θέμα της ομιλίας θα είναι «Η ελληνική γλώσσα στο χθες και στο σήμερα».

Ο κ. Ευσταθίου έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία (Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) και ακολούθως ενεγράφη στο Μεταπτυχιακό Κύκλο του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, αποφοιτώντας με βαθμό «Άριστα», ειδικευθείς στο Αρχαίο Δράμα και τη Ρητορεία. Δίδαξε σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (στον προπτυχιακό και τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών), στο Πανεπιστήμιο ELTE της Βουδαπέστης (Faculty of Humanities, Department of Greek Language and Literature), στο University of Urbino (Universita degli Studi di Urbino Carlo Bo), ενώ διεξήγαγε έρευνα στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά, στο Βερολίνο (Πανεπιστήμια Freie και Humboldt).

Επίσης, ασχολείται διδακτικά και ερευνητικά με θέματα Κλασικής Ρητορείας και Ρητορικής, Ιστοριογραφίας, Θεσμών και Πολιτικής, Δημοκρατίας, Ελληνικής Γλώσσας.

Η διοργάνωση της συνάντησης πραγματοποιείται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη.

Για την προστασία και ασφάλεια όλων θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκα, αποστάσεις, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση rapid test).