Καλαμάτα: Συγκέντρωση υποστηρικτών και φίλων της υποψηφιότητας Παπανδρέου

Καλαμάτα: Συγκέντρωση υποστηρικτών και φίλων  της υποψηφιότητας Παπανδρέου

Ένας μήνας απομένει μέχρι το Κίνημα Αλλαγής να αναδείξει τη νέα του ηγεσία. Οι υποψήφιοι πρόεδροί του καλούνται να μιλήσουν, όχι μόνο για το κόμμα τους, αλλά και για το μέλλον της οικονομίας, της κοινωνίας, της εργασίας, της θέσης της χώρας σε ένα περίπλοκο διεθνές περιβάλλον.Οι απαντήσεις τους στα επιτακτικά ερωτήματα της περιόδου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα κρίνουν και το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής σε ένα πολιτικό τοπίο ριζικά διαφορετικό σε σχέση με το 2010.

Θα κάνουν το αναγκαίο γενναίο βήμα οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής δίνοντας σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ή θα περιφέρονται μοιράζοντας μισόλογα και ευχές;

Σε κάθε περίπτωση, η εκλογική αναμέτρηση έχει μεταφερθεί και στη Μεσσηνία, με τα επιτελεία των υποψηφίων να οργανώνονται και να διεκδικούν την ψήφο των μελών και φίλων του κόμματος που θα προσέλθει στις κάλπες. Μάλιστα, όπως μας έλεγαν κύκλοι της Νομαρχιακής Επιτροπής, αναμένεται να προσέλθει ένας μεγάλος αριθμός, εκτός και αν η πανδημία επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου θα συζητήσουν τον προγραμματισμό και την εκλογική τακτική στο ξενοδοχείο Horizon Blue. Η συγκέντρωση αφορά μόνο μέλη και φίλους και δεν πρόκειται να είναι ανοικτή, ούτε στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας με μέλη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, μας έλεγαν ότι είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τις γραμμές τους και μέλη που μέχρι πρότινος φαίνονταν ότι ανήκαν σε άλλα στρατόπεδα υποψηφίων. Πάντως, δε μας έκρυψαν και την ικανοποίησή τους, επειδή μέχρι σήμερα υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός στη Μεσσηνία μεταξύ των υποστηρικτών όλων των υποψηφίων.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι αν δεν υπάρξουν απρόοπτα οι κάλπες έχουν προγραμματιστεί να στηθούν ως εξής: 4 στην Καλαμάτα, 2 στη Μεσσήνη και από 1 σε Πεταλίδι, Κορώνη, Πύλο, Βλαχόπουλο, Κοπανάκι, Μελιγαλά, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κυπαρισσία και Καρδαμύλη.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί «ρεβάνς», έκανε την εμφάνισή του προχθές το βράδυ στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου, απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στην περίοδο 2009-2012.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στο δόγμα του «για όλα έφταιξαν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς», ενώ ως προς τα μνημόνια, τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση, εκτίμησε πως «η απουσία συναίνεσης» ήταν αυτή που ισοπέδωσε τη χώρα. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε θέση, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα πιθανών κυβερνητικών συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ. “Όσοι λένε ότι ‘θα είμαστε δεκανίκι του ενός ή δεκανίκι του άλλου ή θα μας πάει κάποιος εδώ ή προς τα εκεί’, ουσιαστικά έχει ηττοπαθή αντίληψη για το χώρο μας. Δεν το δέχομαι αυτό, εγώ έχω ζήσει όπως έχει ζήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτός ο χώρος είναι και υπαρκτός και είναι και πόθος πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να υπάρχει η λεγόμενη κεντροαριστερά”, σημείωσε,

Και τόνισε: “Οι συνεργασίες θέλουν πλατφόρμα πολιτική. Εγώ με ειλικρίνεια δε βλέπω σήμερα (συνεργασία) ούτε με τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον θεωρώ συντηρητική παράταξη. Ας δοκιμαστούν οι δύο αντίπαλοι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Έχουν στο παρελθόν δουλέψει μαζί, το ’89”.
Α.Π.