Κατασκευή νέου ανισόπεδου ημικόμβου στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός

Κατασκευή νέου ανισόπεδου ημικόμβου στην Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός

Κατασκευή νέου ανισόπεδου ημικόμβου επί της Ε.Ο. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός πρόκειται να γίνει και για το λόγο αυτό ελήφθη απόφαση με θέμα «Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 69415/26-03-1998 ΚΥΑ “Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο Εθνική οδός Πάτρα – Μεθώνη, Τμήμα Κυπαρισσία – Ρωμανός νομού Μεσσηνίας”».

Στην απόφαση του γενικού διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής (ΧΩ.ΠΕ.ΠΟ.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με aρ. πρωτ. 200496 και ΑΔΑ: Ω3ΣΟΟΡ1Φ-6ΩΜ, αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Αποφασίζουμε:

Α. Τροποποιούμε την με αρ. πρωτ. 69415/26-03-1998 ΚΥΑ “Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο Εθνική Οδός Πάτρα – Μεθώνη, Τμήμα Κυπαρισσία – Ρωμανός Νομού Μεσσηνίας”, αντικαθιστώντας την παράγραφο (α) “Είδος και μέγεθος δραστηριότητας” ως εξής: “α) Είδος και μέγεθος δραστηριότητας Κατασκευή και λειτουργία του έργου Τμήμα Κυπαρισσίας – Ρωμανός Εθν. Οδού Πάτρας-Μεθώνης, συνολικού μήκους 33.784 μ., εκ των οποίων δύο τμήματα Κυπαρισσία – Φιλιατρά L = 12+574 χλμ. και Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι L = 9 + 365 χλμ. είναι βελτίωση με μικρές παραλλαγές του υφισταμένου οδικού άξονα και το τρίτο τμήμα Γαργαλιάνοι-Ρωμανός L = 11+845 χλμ. είναι νέα χάραξη, με τα τεχνικά και τους κόμβους, όπως περιγράφονται στην ΜΠΕ (κείμενο, σχέδια) που συνοδεύει την παρούσα, με τους όρους και περιορισμούς που τίθενται με την απόφαση αυτή.

Τα παραπάνω τροποποιούνται ως προς την κατασκευή νέου ανισόπεδου ημικόμβου επί της οδού Γαργαλιάνοι-Ρωμανός.

Ο ανισόπεδος κόμβος διαμορφώνεται περί τη Χ.Θ. 10+276 επί της “Εθνικής Οδού Πάτρα-Μεθώνη, Τμήμα Κυπαρισσία-Ρωμανός” με πρόβλεψη νέου τεχνικού Κάτω Διάβασης.

Για τη διαμόρφωση του ημικόμβου απαιτείται διαπλάτυνση της νέας οδού σε μήκος 423 μ. προκειμένου να διαχωριστεί το οδόστρωμα με κεντρική νησίδα τύπου New Jersey και για να χωροθετηθούν οι λωρίδες επιτάχυνσης / επιβράδυνσης των κλάδων εισόδου (Κλάδος 1) και εξόδου (Κλάδος 2) αντίστοιχα.

Για τη νέα οδό Γαργαλιάνοι – Ρωμανός δεν επέρχεται καμία μεταβολή τόσο οριζοντιογραφικά όσο και υψομετρικά. Τα επιμέρους στοιχεία των οδών και του συνοδού κυκλικού κόμβου έχουν ως τα σχέδια που συνοδεύουν την παρούσα. Ειδικότερα:

Κλάδος 1: Αρχίζει από το τέλος του κλάδου 3 και τερματίζει στη Χ.Θ. 10+472,76 της νέας οδού Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.

Κλάδος 2: Αρχίζει επίσης από το τέλος του κλάδου 3 και τερματίζει στη Χ.Θ. 10+395,452 της νέας οδού Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.

Κλάδος 3: Έχει μήκος 135,17 μ., αρχίζει από την υφιστάμενη οδό πρόσβασης στο NavarinoDunes, πλησίον της πύλης εισόδου.

Η οδός μετά τη Χ.Θ. 0+070 όπου διαμορφώνεται ισόπεδος κυκλικός κόμβος, παρεκκλίνει της υφιστάμενης χάραξης και ακολουθεί νέα χάραξη

Ισόπεδος κυκλικός κόμβος: Διαμορφώνεται περί τη Χ.Θ. 0+075 του κλάδου 3.

Κάθετη οδός ΚΟ1: Πρόκειται για τμήμα της υφιστάμενης τοπικής οδού πρόσβασης στις τουριστικές εγκαταστάσεις που τροποποιείται υψομετρικά και οριζοντιογραφικά σε μήκος 73,85 μ., προκειμένου να συνδεθεί με τον προτεινόμενο κυκλικό κόμβο.

Κάθετη οδός ΚΟ2: Πρόκειται για τμήμα υφιστάμενης τοπικής οδού που βελτιώνεται σε μήκος 46,58 μ., προκειμένου να συνδεθεί με τον προτεινόμενο κυκλικό κόμβο»

Β. Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθ. πρωτ. 69415/26-03-1998 ΚΥΑ, όπως ισχύει σήμερα».