Ραφτόπουλο: Κίνδυνος διακοπής συγκοινωνίας από πλημμύρα στο ρέμα «Δάφνες»

Ραφτόπουλο: Κίνδυνος διακοπής συγκοινωνίας από πλημμύρα στο ρέμα «Δάφνες»

Σοβαρός και ορατός δια γυμνού οφθαλμού είναι ο κίνδυνος διακοπής της συγκοινωνίας,  που θα έχει ως συνέπεια την απομόνωση του Ραφτόπουλου και άλλων Κοινοτήτων, από τα νερά του πλημμυρισμένου ρέματος «Δάφνες» πριν από την είσοδο του χωριού, από Κυπαρισσία, στην 8η επαρχιακή οδό Κυπαρισσία – Ραφτόπουλο – Αριστομένη – Μεσσήνη.

Προχθές, έπειτα από βροχόπτωση – όχι πολύωρη ή και με ιδιαίτερη ένταση – από τα νερά του ρέματος (τα οποία χρόνια τώρα «περνάνε» πάνω στο δρόμο αφού μέχρι σήμερα καμία Αρχή, Δημοτική, Νομαρχιακή, Περιφερειακή, δεν αξιώθηκε να προβεί σε απαιτούμενη παρέμβαση εκτέλεσης τεχνικού έργου για να «περνάνε» κάτω από το οδόστρωμα), η διέλευση οχημάτων από το σημείο ήταν αρχικά αδύνατη και στη συνέχεια με δυσκολία, ενώ οριακά πέρασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Κοινότητας, Γιώργου Μανωλόπουλου, κατοίκων του Ραφτόπουλου και άλλων Κοινοτήτων στην περιοχή της Δ.Ε. Τριπύλης, καθώς και του Συλλόγου των Απανταχού Ραφτοπουλαίων, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, παρά τις διαβεβαιώσεις που δίδονταν, και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου. Φοβούνται, δε, για τα χειρότερα καθώς ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά…

Κοινωνοί του σοβαρού προβλήματος και κινδύνου έχουν γίνει οι βουλευτές Μεσσηνίας και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με τις ελπίδες όλων πλέον να είναι στραμμένες σε αυτούς για κατανόηση και προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών εκτέλεσης τεχνικού έργου στο ρέμα «Δάφνες» πριν από την είσοδο στο Ραφτόπουλο από Κυπαρισσία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου