Σημαντικές αποφάσεις για τη Μεσσηνία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις για τη Μεσσηνία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σημαντικές αποφάσεις για τη Μεσσηνία έλαβε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, προωθήθηκαν οι διαδικασίες για τα παρακάτω έργα:

-«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 82η Ε.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 24+000 ΕΩΣ ΟΡΙΑ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ: Έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου, σύμφωνα με την παρ. 2γ του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας θεομηνίας που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Οι κατολισθήσεις που αντιμετωπίζονται με το παρόν έργο βρίσκονται στις Χ.Θ. 24+000, 26+050 και 26+400 και προβλέπονται έργα γεωτεχνικά, υδραυλικά, οδοποιίας, σήμανσης και ασφάλισης. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

-«ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ: Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του έργου, κατακυρώθηκε ο οριστικός ανάδοχος και απομένει η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης για την έναρξη του έργου, το οποίο προβλέπει τεχνικά έργα για την αποκατάσταση περιοχών του επαρχιακού και εθνικού δικτύου που υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα.

-«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ε.Π.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 350.300 ευρώ: Εγκρίθηκε ο οριστικός ανάδοχος, σύμφωνα με το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών τοποθέτησης νέου τάπητα στο γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας στον Κορδία. Τα υλικά, τάπητας και αρδευτικό σύστημα, θα παραδοθούν στην Ένωση και η τοποθέτηση θα γίνει με μέριμνα του Σωματείου.

-«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΩΤΗΡΟΣ (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ) Τ.Κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 625.000 ευρώ: Εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει τη διαμόρφωση – ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, καθώς και την αποκατάσταση του μικρού μονόχωρου νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης που εντάσσεται στον περιβάλλοντα χώρο. Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

-«ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΗ ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ: Εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του έργου και οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος, ενώ απομένει η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου, που ενδεικτικά περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης από σκυρόδεμα με επένδυση λιθοδομής, διάστρωση με θραυστό υλικό λατομείου, κατασκευή πέτρινων καθιστικών κ.λπ.

Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας, Περιφέρειας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

-«ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2021-2022)», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ:

Εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου εγγυήσεων και το 1ο πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το έργο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων και καταπτώσεων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

-«ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΚΟΡΩΝΗ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ)», προϋπολογισμού 181.660 ευρώ: Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας, Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την τεχνική υποστήριξη στη μελέτη της παράκαμψης του Χαρακοπιού στην 9η επαρχιακή οδό.

Η πράξη αυτή αφορά στην τεχνική υποστήριξη για την ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης του οικισμού Χαροκοπιού από τη Χ.Θ. 22+000 έως τη Χ.Θ. 27+200, της 9ης επαρχιακής. Λόγω της διέλευσης της οδού στην παραλιακή ζώνη, όπου παρατηρείται έντονη ανάπτυξη δόμησης παραπλεύρως στο μεγαλύτερο μήκος της, ακόμα και στα τμήματα μεταξύ οικισμών, το έργο αυτό έχει ως κύριο στόχο την άρση επικινδυνότητας της κυκλοφορίας.