Στην Καλαμάτα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

Στην Καλαμάτα ο υποψήφιος  πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

Ο νεότερος από τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεκδικήσει την ψήφο των μελών και φίλων, ο Παύλος Χρηστίδης, θα βρεθεί αύριο στην Καλαμάτα και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο REX.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Τύπου του κόμματος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία, από την «ανάγκη να μιλήσω για όσα βλέπω και ακούω αυτά τα χρόνια. Ο αριθμός των υποψηφίων και πολύ περισσότερο το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον που διεγείρει καθημερινά η διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, δείχνουν με χαρακτηριστικό τρόπο την αξία, τη χρησιμότητα και, κυρίως, τη δυναμική της παράταξης, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ το εκλογικό μας ποσοστό».

Όπως επισήμανε, «κλειδί για την επιβεβαίωση αυτής της δυναμικής θα είναι η μαζική συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η δική μου υποψηφιότητα: να εκπροσωπήσει και να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν μια νέα ελπίδα».

Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται ότι η υποψηφιότητά του είναι «δυσανάλογο άλμα», δεδομένου ότι δεν έχει εκλεγεί σε βουλευτικό ή άλλο αξίωμα, ο Π. Χρηστίδης είπε ότι θα μπορούσε να έχει εκλεγεί το 2019, ωστόσο επέλεξε «σε συνεννόηση με την πρόεδρο να δώσω τη μάχη της παράταξης. Ως πολίτης και πολιτικός συμμετείχα πάντοτε από όποιο ρόλο μού ανέθεταν οι συλλογικές διαδικασίες και τα θεσμικά όργανα, είτε ως εκλεγμένος είτε ως υπεύθυνος συγκεκριμένων καθηκόντων».

Σύμφωνα με τον Παύλο Χρηστίδη, «μια από τις παθογένειες που πλήττουν την αξιοπιστία της πολιτικής και κρατούν τους πολίτες επιφυλακτικούς έως εχθρικούς, κάποιες φορές, απέναντι στη δημοκρατική συμμετοχή και τη λειτουργία των κομμάτων, είναι η αντιμετώπιση της πολιτικής ως “κλειστό επάγγελμα” με προδικασμένες και νομοτελειακές προσωπικές πορείες και καριέρες».

Αναφερόμενος στην ενότητα του χώρου, είπε ότι αυτή «δεν αφορά ούτε στις συγκυριακές εσωτερικές αντιπαραθέσεις ούτε και στις προσωπικές κινήσεις και στρατηγικές κάποιων στελεχών», αλλά «χτίζεται στην εκλογική βάση που αποφασίζει, στηρίζει και ισχυροποιεί ή αποδυναμώνει το χώρο και, βεβαίως, στα πολιτικά προτάγματα που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης και δυναμικής του».

Ως προς το όραμά του για το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι θέλει να διαμορφώσει ένα Κίνημα «που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές. Με τη συμμετοχή μας, με την ενεργοποίησή μας και, κυρίως, με τις απόψεις μας, την επόμενη μέρα των εκλογών έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να επηρεάσουν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις, ώστε το μέλλον που θα πετύχουμε να υλοποιεί τα όνειρά μας, ξεπερνώντας και τις αναμνήσεις και τις προσδοκίες μας».
Α.Π.