«ΘΑΡΡΟΣ» 26 Απριλίου 1916: Η χθεσινή δολοφονία

«ΘΑΡΡΟΣ» 26 Απριλίου 1916: Η χθεσινή δολοφονία

Χθες την 5ην πρωινήν ώραν έξωθι του χωρίου Ασπροχώματος εδολοφονήθη ο Κων. Βεργόπουλος υπ’ αγνώστων, οίτινες εκαιροφυλάκτουν πλησίον του κτήματος του φονευθέντος.

Ο Αστυνομικός Σταθμάρχης Θουρίας ειδοποιηθείς μετέβη επί τόπου προς ενέργειαν ανακρίσεων, αι λεπτομέρειαι των οποίων εισέτι δεν εγνώσθησαν.

Διαβιβασθέντος τηλεγραφικώς του γεγονότος προς την ενταύθα Αστυνομικήν Διεύθυνσιν απεστάλη δύναμις εφίππων χωροφυλάκων με επί κεφαλής έναν υπενωμοτάρχην προς σύλληψιν των δραστών του φοβερού τούτου εγκλήματος, το οποίον κρατεί εις μεγάλην συγκίνησιν τους κατοίκους του Ασπροχώματος.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
Ποία τα αίτια
«ΘΑΡΡΟΣ» 27 Απριλίου 1916
Χθες απεστάλη η έκθεσις του Αστυνομικού Σταθμάρχου Θουρίας προς την ενταύθα Αστυνομικήν Διεύθυνσιν, εν η αναφέρονται αι λεπτομέρειαι της δολοφονίας της λαβούσης χώραν εν Ασπροχώματι προχθές την πρωίαν. Κατά ταύτην δράσται του εγκλήματος υπήρξαν οι Αργ. Κασκούτης, δεκανεύς και Παν. Κουτρουμπής, κάτοικοι αμφότεροι Αντικαλάμου. Αι αφορμαί ένεκα των οποίων προέβησαν εις την δολοφονίαν του Βεργόπουλου ήσαν ότι κατά την παρελθούσαν Κυριακήν ο Αστυνομικός Σταθμάρχης Θουρίας επολιόρκησε την οικίαν του Κασκούτη προς σύλληψιν του αδελφού του φυγοδίκου Γεωργίου, όστις πέρυσι εφόνευσε συγγενή του Βεργοπούλου. Ενόμισαν δε ότι η πολιορκία προήλθεν εκ καταδόσεως του Κων. Βεργοπούλου, τον οποίον ακριβώς δια την υποψίαν αυτήν καιροφυλοκτήσαντες εις μίαν δίοδον εξ ης επρόκειτο να διέλθη όπως μεταβή εις το κτήμα του τον επυροβόλησαν επανειλημμένως επιτυχόντες αυτόν εις την κεφαλήν και κοιλιακήν χώραν αφήσαντες άπνουν.

Οι δράσται της δολοφονίας εισέτι δεν συνελήφθησαν. Ο Αστυνομικός Σταθμάρχης Θουρίας έχει τεθή μετά της υπ’ αυτού δυνάμεως προς καταδίωξιν τούτων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
«ΘΑΡΡΟΣ» 29 Απριλίου 2021
Εκ των ανακρίσεων των ενεργηθεισών προς ανακάλυψιν του κρησφυγέτου των δραστών της δολοφονίας του Κ. Βεργοπούλου, απεδείχθη ότι ο έτερος των δολοφόνων Παν. Κουτρουμπής είχε τραυματισθή εις την κεφαλήν και ενοσηλεύετο εις τινά οικίαν της περιφερείας Θουρίας. Η Διεύθυνσις της ενταύθα Αστυνομίας εγνωστοποίησε το γεγονός εις τους διαφόρους Αστυνομικούς Σταθμάρχας της περιφερείας της συστήσασα όπως ενεργήσουν προς ανακάλυψιν του Κουτρουμπή, ίνα μη προφθάση και εξέλθη της περιφερείας του Νομού.

Κατόπιν της διαταγής ταύτης επολιόρκησεν ο Αστυνομικός Σταθμάρχης οικίαν τινά της Θουρίας ένθα πράγματι ενοσηλεύετο ο δολοφόνος, και ο οποίος είχε φύγει.

Ούτος βλέπων το αδύνατον της φυγής του και τον κίνδυνον του να πάθη από γάγγραιναν το τραύμα του, λόγω του ότι καθίσταται αδύνατος η νοσηλεία του παρουσιάσθη χθες την πρωίαν εις την Αστυνομικήν Διεύθυνσιν.

Τι κατέθεσεν
Ο παρουσιασθείς Κουτρουμπής εις σχετικήν ερώτησιν του διευθυντού της Αστυνομίας κ. Γεωργιάδου περί της αιτίας εξ ης προήλθεν το τραύμα του, απήντησεν ότι επυροβολήθη υπό του Κ. Βεργοπούλου και ετραυματίσθη εις την κεφαλήν.

Ούτος αμέσως απεστάλη προς τον Εισαγγελέα δια να εξετασθή.