«ΘΑΡΡΟΣ» 3 Μαΐου 1916: Η προχθεσινή αδελφοκτονία

«ΘΑΡΡΟΣ» 3 Μαΐου 1916: Η προχθεσινή αδελφοκτονία

Προχθές την 9ην εσπερινήν ώραν διεδραματίσθη εις την συνοικίαν της Φραγκολίμνης εν από τα τραγικά οικογενειακά δράματα προερχόμενα εκ των λόγων τιμής. Ο αδελφός εσκότωσε την αδελφήν του.

Η υπόθεσις του λαβόντος χώραν εγκλήματος έχει ως εξής: Η εκ Καρτερολίου Ελένη Φωτοπούλου έχουσα προ πολλού διαζευχθή τον σύζυγόν της, συνέζη παρανόμως μετά στρατιώτου, πράγμα το οποίον έθιγε την φιλοτιμίαν του αδελφού της Γεωργίου Φωτοπούλου, ο οποίος την είχεν επανειλημμένως συμβουλεύσει να εγκαταλείψη τον άσωτον βίον της, μη εισακουσθείς όμως υπ’ αυτής.

Ένεκεν τούτου την Κυριακήν ήλθεν εκ Καρτερολίου με τον σκοπόν ακριβώς να την φονεύση, ίνα δι’ αυτού του τρόπου εξαλείψη το αίσχος το προσαφθέν εις αυτόν.

Περί την εσπέραν και ακριβώς περί την 9ην ώραν μετέβη εις την οικίαν, ένθα κατώκει μετά του εραστού της, κειμένην εις την συνοικίαν Φραγκολίμνης.

Αύτη ευθύς ως είδε τον αδελφόν της κατενόησε τον κίνδυνον του θανάτου τον οποίο διέτρεχε, και δια τούτο προσεπάθησε να φύγη, ματαίως όμως, διότι ο αδελφός της άμα τη εισόδω του εις την οικίαν εξήγαγε μάχαιραν την οποίαν ανέπηξεν επανειλημμένως εις το σώμα της αδελφής του. Το πρώτον τραύμα επηνεχθέν εις την καρδίαν της επέφερεν αμέσως τον θάνατον.

Ο δράστης μετά την πράξιν του απεμακρύνθη διαφυγών την σύλληψίν του.