Ημερίδα της Αστυνομίας για την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Ημερίδα της Αστυνομίας για  την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία» διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν φορείς των Αντιπεριφερειών και των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι διευθυντές και προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία.

Ημερίδα

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επισήμανε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές. 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής, ενώ εισηγήσεις έγιναν από:

-τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη

-τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου «ΔιαφοροΖΩ» Μεσσηνίας, Γεώργιο Λαζαρίδη

-τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτριο Οικονομόπουλο

-το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Δημήτριο Σχοινοχωρίτη

-την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου και

-το διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, αστυνόμο Α’ Θωμά Δήμο.

Ρόλος της Αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, γινόταν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετασχόντων, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.