ΚΝΕ Μεσσηνίας για το ατύχημα στον ΟΑΕΔ: «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα»

ΚΝΕ Μεσσηνίας για το ατύχημα στον ΟΑΕΔ: «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Εδώ και τώρα  να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα»

Μέτρα εδώ και τώρα ζητά μετά το ατύχημα στον ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Όπως σημειώνεται: «Την Τετάρτη 8/12 συνέβη ένα ακόμη τροχαίο έξω από τις σχολές του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να είναι σε σοβαρή κατάσταση μια συνάδελφός μας.

Εδώ και χρόνια οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ πάλευαν προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το δρόμο-καρμανιόλα του Ασπροχώματος. Όλοι έχουμε ζήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις, με το Δήμο Καλαμάτας να ρίχνει την ευθύνη του δρόμου στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια στο Δήμο. Όμως, από κοινού Δήμος, Περιφέρεια, κράτος και υπουργεία βλέπουν τη λήψη μέτρων ως κάτι κοστοβόρο, με αποτέλεσμα κανείς τους να μην παίρνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Από κοινού μιλάνε για τα τεράστια οδικά έργα που γίνονται στη Καλαμάτα και στη Μεσσηνία, που θα φέρουν την ανάπτυξη στην πόλη.

Σε χρόνο ρεκόρ φτιάξανε τον περιφερειακό, σε χρόνο ρεκόρ φτιάξανε οδικές αρτηρίες για να διευκολύνουν το τουριστικό κεφάλαιο και δεν μπορούν να βρουν λύση για την ασφάλειά μας;

Είναι οξύμωρο να διατυμπανίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι θα γίνουμε “ουδέτερη πόλη”, που θα είναι όλα “αυτοματοποιημένα”, “σύγχρονα”, “ασφαλή”  και την ίδια στιγμή το 2021 τα αμάξια να πατάνε σπουδαστές του ΟΑΕΔ, να κινδυνεύουν πεζοί κ.λπ. Το πρόβλημα είναι η λογική του κόστους-οφέλους, που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπει την ασφάλειά μας κόστος για την οικονομία.

Τέρμα πια στην κοροϊδία. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην έχουμε ξανά θύματα. Κράτος, Περιφέρεια και Δήμος να σταματήσουν να βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος. Από κοινού σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι να παλέψουμε για τα σύγχρονα  δικαιώματα μας και τη ζωή που μας αξίζει».