Κτήριο Σχολών Παπαφλέσσα: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες…*

Κτήριο Σχολών Παπαφλέσσα: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες…*

Στο…κόκκινο βρίσκεται η αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή τις δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, Περιφέρειας και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σχετικά με την προσωρινή παραχώρηση του κτηρίου των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα για τη μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το θέμα αναδείχτηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, με το χειρισμό του θέματος δημιουργούνται  νομικές δυνατότητες προκειμένου να αμφισβητηθεί η κυριότητα του κτηρίου. Γι’ αυτό προτάθηκε και η μη ισχύς της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, η εν λόγω σύμβαση «θέτει το σπέρμα της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου» και, ως εκ τούτου, είναι επιζήμια για το Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε», Μαρία Οικονομάκου, η οποία επίσης τάχθηκε με την άποψη ότι η εν λόγω σύμβαση εγείρει αρνητικά ζητήματα για το Δήμο Καλαμάτας.

Επί του θέματος ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι εμμένει στις απόψεις που εξέφρασε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου, το οποίο ανήκει στο Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι το θέμα που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι η τύχη των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα. Τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ίσως και με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να προτείνουν άμεσα λύση για το μέλλον του κτηρίου. Κι αυτό, γιατί το σημερινό “κουφάρι” δε δικαιώνει κανέναν… ιδιοκτήτη.

Ας μην το καταστήσουμε σαν τον Επικούριο Απόλλωνα, που για χρόνια υπάρχει έριδα μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας για το πού ανήκει διοικητικά, ενώ ένα από τα καλύτερα έργα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς περιμένει ουσιαστική μέριμνα και φροντίδα και από τους δύο νομούς!

Την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε το ναό οι υπάλληλοι μοίραζαν ενημερωτικές φωτοτυπίες στους επισκέπτες (σ.σ. μόνο στα ελληνικά), για την έκδοση των οποίων είχαν φροντίσει οι ίδιοι…

Α.Π.

*Τα ενδιαφέροντα πράγματα δε συμβαίνουν εκεί που είναι στραμμένη η προσοχή των πολλών.