Κυβέρνηση δίχως ιερό και όσιο!

Κυβέρνηση δίχως ιερό και όσιο!

«Κάθε μέρα χάνονται όσοι περίπου χάθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι. Τότε είχαμε συγκλονιστεί. Τώρα πια έχουμε αφομοιώσει την εκατόμβη στη νέα ψευτοκανονικότητα. Πολιτική, κοινωνική και κυρίως ηθική αποτυχία», έγραψε στις 4 Δεκέμβρη ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Κύρτσος.

Η καλύτερη ίσως απάντηση στο αφήγημα της δήθεν επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη. Με κοντά 19.000 νεκρούς από την πανδημία, που μας κατατάσσουν στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, επιμένουν στη Ν.Δ. να κάνουν το άσπρο – μαύρο!

«Λαμπρό» παράδειγμα ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μαντάς, που με προκλητικό τρόπο ανέφερε προχθές στη Βουλή πως «ο κόσμος λέει “δόξα τω Θεώ” και “ευτυχώς” που η υγειονομική κρίση δεν έτυχε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»! 

Να θυμίσουμε, λοιπόν, σε αυτόν, αλλά και σε όσους διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυριολεκτικά, υπό κατάρρευση. Με 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους αποκλεισμένους, με τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με ένα σύστημα ασύλληπτης διαφθοράς στις προμήθειες και με αρπακτικά εγκατεστημένα στις διοικήσεις, με τα ταμεία να λεηλατούνται κανονικά από την κερδοσκοπία και τη διαπλοκή στα φάρμακα και με τους κυβερνώντες να χορεύουν πάνω στα ερείπια, αντιδικώντας με την τρόικα για το ποιος θα πάρει τη δόξα της κατεδάφισης.

Και μέσα σε συνθήκες μνημονίων, με το μαχαίρι των αξιολογήσεων στο λαιμό και με έναν ανελέητο πόλεμο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ κατάφερε να διευρύνει την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, να θωρακίσει τη διαφάνεια, να βρει πόρους για τα χρέη των νοσοκομείων, να ανοίξει καινούργια νοσοκομεία, να δημιουργήσει νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), να συμπληρώσει σοβαρά κενά σε προσωπικό, να παραδώσει 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Σίγουρα η διαχείριση της πανδημίας δε θα φαινόταν παιχνιδάκι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η νοοτροπία, όμως, θα ήταν εντελώς διαφορετική και γι’ αυτό αποτελεσματική. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η είσοδος των επιχειρηματιών της Υγείας μέσα στα νοσοκομεία. Απεχθάνονται την ιδέα της ενίσχυσης του ΕΣΥ για να μη θίξουν τις προσδοκίες κερδοφορίας των ιδιωτών. Διατυμπανίζουν (Πέτσας, Γεροπετρίτης, Σκέρτσος) πως είναι αχρείαστες οι νέες ΜΕΘ, γιατί κάποτε θα τελειώσει η πανδημία και τι θα τις κάνουμε (και ας έχουν εν τω μεταξύ πεθάνει εκτός ΜΕΘ χιλιάδες νοσούντες)!

Χωρίς αιδώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Βουλή ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος μέσα σε ΜΕΘ και το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εκτός! Σφύριξε τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας, δημιουργώντας κλίμα ανεμελιάς και την επόμενη μέρα έριξε την ευθύνη στους πολίτες και στους νέους  για την εξάπλωσή της. Επέλεξε να μετατρέψει τις πολύτιμες καμπάνιες ενημέρωσης του κόσμου σε καμπάνιες λιβανίσματος του ίδιου στα ΜΜΕ με κρατικό χρήμα. Έφερνε τα λοκντάουν το ένα πίσω από το άλλο και τα έσπαγε για να κάνει κορωνογλέντια με τα στελέχη του. Έβλεπε στη μισή Ελλάδα ψεκασμένους, ενώ την ίδια ώρα τοποθετούσε στα τρία πιο κρίσιμα υπουργεία τα παιδιά του Καρατζαφέρη!

Αντί να προσλάβουν υγειονομικό προσωπικό, το επιστρατεύουν. Στη Μεσσηνία αποψίλωσαν όλα τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας υγειονομικά ακάλυπτη την περιφέρεια του νομού, για να ενισχύσουν με αναγκαίο προσωπικό το νοσοκομείο, που δεχόμενο τεράστια πίεση, τελεί υπό κατάρρευση. Πήγαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον εμβολιασμό και τώρα που απέτυχαν, κατηγορούν την αντιπολίτευση. Εργαλειοποίησαν τους ειδικούς και στις κρίσιμες στιγμές τους εξαφάνισαν. Έβαλαν παρελάσεις και δοξολογίες πάνω από τα μέτρα προστασίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Συγχώνευσαν σχολεία και πύκνωσαν σχολικές τάξεις, για να μην πάρουν δασκάλους και καθηγητές. Δεν ακύρωσαν αυτό το σχεδιασμό ούτε στις πυρόπληκτες περιοχές (όπως στη Μεσσηνία)! Επιπλέον, στοίβαξαν τον κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ώρες αιχμής, αντί να δρομολογήσουν δράσεις για την αποσυμφόρησή τους με πύκνωση των δρομολογίων. Κι όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, τόσο κατηγορούν την αντιπολίτευση. Άθλημα στο οποίο επιδίδεται και ο έτερος τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρυσομάλλης, ο οποίος ανερυθρίαστα ζήτησε στη Βουλή να πληρώνουν οι ανασφάλιστοι για τη συνταγογράφηση. Εξομοιώνοντας επί της ουσίας αυτόν που εργάζεται με εκείνον που έχει μείνει άνεργος. Η κοινωνική αναλγησία των στελεχών της Δεξιάς δεν έχει πια κανένα όριο. Αντί για αναζήτηση συγκεκριμένων πολιτικών που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα στην εργασία και στην κοινωνική ασφάλιση, ωθούν τους ανέργους στον καιάδα. Όπως έκαναν και με τα 2,5 εκατομμύρια αποκλεισμένους συμπολίτες μας πριν από το 2015, για να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τους εντάξει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και απ΄ ό,τι φαίνεται, σύντομα θα κληθεί να το ξαναπράξει.

Του Μάκη Λεβέντη
Μέλους της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ