Ο-μικρόν μετάλλαξη, Ω-μέγα ανησυχία

Ο-μικρόν μετάλλαξη, Ω-μέγα ανησυχία

Στα 22.000 κρούσματα έφθασε χθες η Ελλάδα, γεγονός –οιωνός που θα επισπεύσει τα μέτρα της κυβέρνησης για να προλάβει την εξάπλωσή της. Ωστόσο, η ετυμολογία της λέξης λύνει το γρίφο. Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις. Οι «νονοί» της όμικρον, λοιπόν, παρότι ξένοι, έχουν κλασική, καθώς φαίνεται, ελληνική παιδεία. Γνωρίζουν ότι το ελληνικό φωνήεν έχει μικρή έκταση φωνής. Οπότε, παρότι έχει ω-μέγα εξάπλωση και δημιουργεί ω-μέγα ανησυχία, τα συμπτώματα που προκαλεί η μετάλλαξη όμικρον, αλλά και η θνητότητα, είναι μικρά.

Τα Αρχαία Ελληνικά, όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν είναι μια πεθαμένη γλώσσα, αλλά πολύ ζωντανή και με έντονο συμβολισμό. Μόνο οι σημερινοί κάτοικοι της γης που τα γέννησε και δη οι πολιτικοί-πνευματικοί ταγοί της τα έχουν στην ξεφτίλα, για να χρησιμοποιήσω μια χύδην έκφραση, ανάλογη του επιπέδου τους.

Πρόσφατα ο Μαρκ Ζάκερμπερκ, συνιδρυτής και αφεντικό της Facebook, ανακοίνωσε ότι δημιουργεί νέα μητρική εταιρεία που θα ονομάζεται Metα. Όπως αναμενόταν, με την ονομασία αυτή ο Ζάκερμπεργκ θέλει να σηματοδοτήσει την προσήλωση της εταιρείας στο νέο εικονικό κόσμο που έρχεται να διαδεχθεί τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο, το metaverse.

«Στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που δημιουργεί τεχνολογίες για να ενώνουν τους ανθρώπους και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο, όπως ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε. Η λέξη meta είναι ελληνική και σημαίνει πέρα, κάτι που συμβολίζει ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα να χτίσουμε κάτι» δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ, ενώ έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι το τελευταίο γράμμα στο νέο όνομα δε μοιάζει με το αγγλικό, αλλά το ελληνικό γράμμα.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα λόγια ενός από πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, είτε το θέλουμε είτε όχι, που επηρεάζει μέσω της τεχνολογίας και τις τύχες μας. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει τι εστί ελληνική κλασική παιδεία. Αυτή η παιδεία θα έπρεπε να είναι πυρηνικό όπλο στα χέρια της Ελλάδας τόσο στην εξαγωγή πολιτισμού όσο και στην εξωτερική πολιτική. Αλλά φευ…

ΕΡΚΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ
Tου Δημήτρη Γιατράκου