Ακυρώθηκαν και οι ελάχιστες εορταστικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας

Ακυρώθηκαν και οι ελάχιστες εορταστικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας

Ακόμα και οι ελάχιστες κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας για τις εορταστικές ημέρες, μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, δυστυχώς ακυρώθηκαν, ενώ η μεγάλη πτώση στις μετακινήσεις του κόσμου είχε ήδη διαφανεί και οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσηνίας που πριν από το 2019 τέτοια περίοδο βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία, φέτος δεν άνοιξαν καθόλου.

Η κατάσταση, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, είναι απογοητευτική και το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον είναι να περιμένουν να περάσει το επόμενο δίμηνο για να δουν πώς θα κινηθεί η κατάσταση.

«Κανείς δεν έχει όρεξη…»
Ο κ. Καραλής επιβεβαίωσε αυτό που λένε και οι καταστηματάρχες της εστίασης, ότι ο κόσμος έχει κυριευθεί από φόβο και όταν δεν υπάρχει καλή ψυχολογία, κανείς δεν έχει όρεξη για διακοπές και διασκέδαση. «Βρισκόμαστε σε ένα σταθερό σημείο, με σχεδόν ανύπαρκτες κρατήσεις στα ξενοδοχεία, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα από την έξαρση του μεταλλαγμένου ιού. Οι κρατήσεις που υπήρχαν για τις εορταστικές ημέρες ήταν ελάχιστες, αλλά κι αυτές δε διατηρήθηκαν, λόγω και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν και έφεραν σωρεία ακυρώσεων. Έχει αρχίσει να επικρατεί ο τρόμος στον κόσμο. Να πας κάπου, να φοβάσαι και να έχεις και τα ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα, σου λέει ο κόσμος να “μου λείπει”, κάθομαι στο σπίτι μου», τόνισε ο κ. Καραλής.

Δεν άνοιξαν καθόλου
Όλος ο κλάδος, σημείωσε εν συνεχεία, βρίσκεται σε στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσσηνίας, όπως είπε, παρέμειναν κλειστές και δεν άνοιξαν καθόλου. «Υπάρχει κάθετη ανακοπή των κρατήσεων και με ανελαστικά έξοδα που πρέπει να εξοφληθούν με το τέλος της χρονιάς. Το ψυχολογικό και στον κόσμο και στους επαγγελματίες είναι πολύ σοβαρό θέμα. Όλα μαζί συνθέτουν μια προβληματική κατάσταση. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά που θα έρθει, αφού διασφαλίσουμε το μέγιστο αγαθό της υγείας, να είναι καλύτερη, και θα έχουμε το χρόνο να δούμε και τα επαγγελματικά και τα οικονομικά», κατέληξε ο κ. Καραλής.

Της Βίκυς Βετουλάκη