Στάθης Αναστασόπουλος: «Ζημιές σε πρώιμη πατάτα και θερμοκήπιο»

Στάθης Αναστασόπουλος: «Ζημιές σε πρώιμη πατάτα και θερμοκήπιο»

Ζημιές σε καλλιέργεια πρώιμης πατάτας, καθώς και σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Τριφυλίας, σημειώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπως ανέφερε χθες ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, αναφέροντας τα προβλήματα κατά περιοχή.

Για τη Μεσσηνία είπε ότι διαπιστώθηκαν ζημιές σε καλλιέργεια πρώιμης πατάτας, καθώς και σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Τριφυλίας, ενώ σε μεγαλύτερη ένταση διαπιστώθηκαν ζημιές στην Αργολίδα σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, όπως και σε Λακωνία και Κορινθία σε αντίστοιχες καλλιέργειες.

Ειδικά για την Κορινθία, ζημιές παρατηρήθηκαν και σε ελαιοκαλλιέργειες και κηπευτικά. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και υποστηρίζουν όπου απαιτείται τους παραγωγούς. Για τους λόγους αυτούς ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρένζτο, ο οποίος  δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα γίνουν οι καταγραφές ζημιών και η προώθηση των αποζημιώσεων.

φώτο αρχείου