Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Μεσσηνίας του Ιάπωνα πρέσβη

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Μεσσηνίας του Ιάπωνα πρέσβη

Για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της του Ιάπωνα πρέσβη ενημερώνει η “Ένωση Μεσσηνίας”.

Όπως αναφέρει: «Υποδεχτήκαμε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” στη Θουρία, που λειτουργούν σε συνεργασία με την εταιρεία Κωνσταντόπουλος, την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Υasori Nakayama συνοδευόμενο από το βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννη Πάζιο, την υπεύθυνη Ποιότητας Ηλιάνα Φλέσσα και την υπεύθυνη Πωλήσεων Χαρά Ντόκου εκ μέρους της Κωνσταντόπουλος Α.Ε.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους αποθήκευσης, τυποποίησης, συσκευασίας και εν συνεχεία γευσιγνωσία ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας και τοπικών προϊόντων.

Ενημερώθηκε για τα συστήματα πιστοποίησης και διασφάλισης ποιότητας, παρουσιάστηκαν στατιστικά και ποιοτικά στοιχεία των προϊόντων μας και σημαντικά στοιχεία της γεωγραφίας της περιοχής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για τις εξαγωγές που πραγματοποιούμε ήδη στην Ιαπωνία. Τονίστηκε ιδιαίτερα η συμβολή της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας που διασφαλίζει την κατοχύρωση των προϊόντων ΠΟΠ και απλουστεύει τις διαδικασίες εμπορικών συναλλαγών. Ενώ επισημάνθηκε η συμβολή των ιαπωνικών τεχνολογικών προϊόντων σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπράξεις με αμφότερα οφέλη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, Yasori Nakayama, για την τιμή που μας έκανε και το βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, για αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, που λειτουργεί καταλυτικά στην αναγκαία δικτύωση για την προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων».