Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες  Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας για την κακοκαιρία

Προχθές ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων, Γιώργος Φάβας και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας, Λευκοθέα Καράμπελα, επισκέφθηκαν το Α’ ΚΑΠΗ στο πλαίσιο της επιφυλακής του Δήμου Καλαμάτας για τον παγετό, που ήδη πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη δομή είναι θερμαινόμενη και σε αυτή διανέμεται δημοτικό συσσίτιο στους άπορους πολίτες. Θα παραμένει δε έως την 28η Ιανουαρίου σε 24ωρη επιφυλακή, προκειμένου -αν απαιτηθεί- να φιλοξενήσει στο ζεστό της χώρο όποιον άστεγο το επιθυμεί.

Εφόσον παραστεί μεγαλύτερη ανάγκη, θα ανοίξουν και τα Δημοτικά Υπνωτήρια.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ή να καταφύγουν στο Α’ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλέφωνο 27210 95655, όπως και με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα στο τηλ.6945 237810.

Παρέμβαση Βασίλη Κανάκη
Πάντως, για το θέμα των δημοτικών υπνωτηρίων, τα οποία, αν και εγκαινιάστηκαν δε λειτουργούν ακόμα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο, Βασίλης Κανάκης, έγραψε τα παρακάτω στην προσωπική του σελίδα: «Δημοτικά υπνωτήρια και παραλογισμός:  Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάστηκαν, από τη Δημοτική Αρχή, τα υπνωτήρια του δήμου Καλαμάτας προκειμένου να φιλοξενούν τις νύχτες ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα κατάλυμα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και κόπηκαν οι κόκκινες κορδέλες με κάθε επισημότητα, φωτογραφίσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ για το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Ύστερα από σχεδόν 3 μήνες και εν όψει του κύματος της επερχόμενης παγωνιάς τα υπνωτήρια ΔΕ λειτουργούν λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας, την οποία δε δύναται η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει εγκαίρως.

Βεβαία, σε αντίθεση με τα εγκαίνια, όπου άπαντες εργάστηκαν πυρετωδώς για να καταλάβουν μια επίκαιρη θέση στις φωτογραφίες, τα αντανακλαστικά σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζονται μειωμένα. Μάλλον θα λειτουργήσουν για τις γλυκές νύχτες του καλοκαιριού… Ντροπή…».