Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης: Η Καλαμάτα απαλλάσσεται από τον αμίαντο

Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης: Η Καλαμάτα απαλλάσσεται από τον αμίαντο

Το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Β’ Φάση» αφορά στην αντικατάσταση με αγωγούς PE τρίτης γενιάς τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και χιτοσιδερούς σωλήνες που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και συχνές βλάβες.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 24,624 km. Από αυτά τα 20,144 km αφορούν δίκτυα αγωγών με διατομή d90 και τα 5,48 km αφορούν αγωγούς διατομής d160 έως d200. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν με τους νέους αγωγούς και οι συνδέσεις των ακινήτων τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους αγωγούς που αντικαθίστανται.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού στις υποδομές αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού και ενέργειας που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Οι περιοχές που θα υλοποιηθεί το έργο είναι κυρίως το Ιστορικό Κέντρο και κάποια σημεία διάσπαρτα στην πόλη της Καλαμάτας τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας κάνει γνωστό στους δημότες ότι για την ολοκλήρωση του έργου στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η εργοταξιακή οργάνωση και η εκτέλεση των επόμενων παρεμβάσεων ως εξής: 

•Τμήμα 1 (Βασ. Γεωργίου από Αριστομένους έως Φαρών)

Τμηματική απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Βασ. Γεωργίου και απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Σκιά. Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας εκτιμάται σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

•Τμήμα 2 (Κιλκίς, Νέδοντος, 23ης Μαρτίου, Αγίου Νικολάου)

Απαγόρευση στάθμευσης στο νότιο όριο της οδού Κιλκίς, τμηματική απαγόρευση στάθμευσης στο ανατολικό όριο της οδού Νέδοντος, τμηματική απαγόρευση στάθμευσης στο νότιο όριο της οδού 23ης Μαρτίου, τμηματική απαγόρευση στάθμευσης και διακοπή κυκλοφορίας για μικρά χρονικά διαστήματα της οδού Αγίου Νικολάου.

Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης για το τμήμα επί της οδού Κιλκίς εκτιμάται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες, για το τμήμα της οδού Νέδοντος σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, για το τμήμα της οδού 23ης Μαρτίου σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες και για το τμήμα της Αγίου Νικολάου σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες.

•Τμήμα 3 (Φαρών από Δημακοπούλου Βασ. Γεωργίου)

Τμηματική απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Φαρών. Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης εκτιμάται σε δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες.

•Τμήμα 4 (Κάθετη διέλευση Αρτέμιδος)

Διακοπή κυκλοφορίας στο ανατολικό ρεύμα (ανόδου) της οδού Αρτέμιδος και στο δυτικό ρεύμα (καθόδου) στο ήμισυ του πλάτους αυτού. Το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού εκτιμάται σε τέσσερις (4) ώρες.

•Τμήμα 5 (Κάθετη διέλευση στο ρεύμα εξόδου Ηρώων Πολυτεχνείου)

Διακοπή κυκλοφορίας εναλλάξ στη μια εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού εκτιμάται σε μία (1) ημέρα.