Αθώος ο 46χρονος για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας

Αθώος ο 46χρονος για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας

Διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα για την ανακάλυψη των υπόλοιπων δραστών

Ομόφωνα αθώο για τη δολοφονία του 79χρονου Θεόδωρου Δημητρακόπουλου το Μάιο του 2011 στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας τον κατηγορούμενο 46χρονο αλλοδαπό, η δίκη του οποίου είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο.

Είχε, δε, διακοπεί, προκειμένου να προσαχθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας έτερος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση και ο οποίος κρατείται στις φυλακές. Αυτό έγινε χθες.

Αθώος ομόφωνα

Το Φεβρουάριο του 2015 είχε συλληφθεί ένας 32χρονος Αλβανός για το φόνο μιας γυναίκας στη Νάξο και, όπως προέκυψε, ήταν υπεύθυνος και για τη δολοφονία του 79χρονου στη Σπηλιά. Χθες προσήχθη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας, όπου κατέθεσε.

Όπως είπε, δε γνωρίζει τον κατηγορούμενο 46χρονο και δεν τον έχει ξαναδεί στη ζωή του. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από την Έδρα, ότι αυτό το άτομο τον είχε αναφέρει ως συνεργό του όταν ομολόγησε, είπε ότι δε γνωρίζει τι είχε πει, αλλά το συγκεκριμένο δεν τον έχει ξαναδεί και ο ίδιος έχει αναλάβει την ευθύνη για την υπόθεση και πληρώνει γι’ αυτό.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο τον 46χρονο κατηγορούμενο και διέταξε περαιτέρω έρευνα για την ανθρωποκτονία του 79χρονου.

Το έγκλημα

Το έγκλημα είχε γίνει το Μάιο του 2011. Οι κάτοικοι του χωριού Σπηλιά ανησύχησαν επειδή δεν είχαν δει για μέρες τον 79χρονο και ψάχνοντας την περιοχή, τον βρήκαν νεκρό σε αγρόκτημα, δίπλα από αγροτόσπιτο που είχε αγοράσει.

Οι συγχωριανοί του είχαν παρατηρήσει ότι το αυτοκίνητό του δεν είχε μετακινηθεί για δύο ημέρες, ενώ η πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού του ήταν ανοιχτά. Διαπιστώθηκε, δε, πως όλο το σπίτι ήταν άνω-κάτω με πεταμένα πράγματα παντού και ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και συγγενείς του 79χρονου.

Ξεκίνησαν έρευνες και έξω από το χωριό, σε περιοχή όπου διατηρούσε σπίτι σε χωράφι, στο οποίο και διέμεναν αλλοδαποί, βρήκαν το άψυχο κορμί του στα χορτάρια. Η ιατροδικαστική έρευνα είχε δείξει ότι ο άτυχος 79χρονος είχε γρονθοκοπηθεί μέχρι θανάτου.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2015 στην Αθήνα και είχε ομολογήσει τρεις ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του 79χρονου. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο 32χρονος διανυκτέρευε λαθραία στο οίκημα όπου ο 79χρονος φιλοξενούσε τους εργάτες που δούλευαν για λογαριασμό του. Όταν του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι, ο αλλοδαπός τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου.

Το 2020, από την ανακρίτρια Κυπαρισσίας, εκδόθηκε ένταλμα για ανθρωποκτονία και ληστεία και για τον 46χρονο Αλβανό, που δικαζόταν τώρα, ο οποίος εντοπίσθηκε το Σεπτέμβριο στη Φαρακλάδα Μεσσηνίας και συνελήφθη, ενώ το Δεκέμβριο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 46χρονος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Της Βίκυς Βετουλάκη