Δολοφονία 73χρονου στο Τζάνε: Με νέα εκδοχή οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή οι θύτες

Δολοφονία 73χρονου στο Τζάνε: Με νέα εκδοχή οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή οι θύτες

Με διορισμένους δικηγόρους από τον ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν σήμερα αργά το μεσημέρι ο 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος και η 23χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 73χρονου Δημήτρη Στραβόλαιμου στον ελαιώνα του στου Τζάνε στο Πεταλίδι.

Ακόμα και τώρα οι τρεις κατηγορούμενοι δε φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τι έχουν κάνει, ενώ και μετά τη σύλληψή τους συνεχίζουν να δίνουν διαφορετικές εκδοχές για την αιτία του φονικού, όπως και για το ποιος το έκανε. Στο μόνο που φαίνεται μέχρι τώρα να συμφωνούν είναι ότι η γυναίκα δεν είχε εμπλοκή στο επεισόδιο, ενώ ενισχύεται η τάση που είχε διαφανεί από την αρχή πως όλοι θέλουν να την προστατεύσουν. Επίσης, τονίζουν ότι τίποτα δεν ήταν προμελετημένο και θέλουν να ζητήσουν συγγνώμη.

Η αρχική εκδοχή
Όταν το Σάββατο το βράδυ προσήχθησαν για πρώτη φορά στην Αστυνομία ο πατέρας με τους δύο γιους, ο 38χρονος γιος (που τελικά δεν ήταν την ώρα του εγκλήματος στον ελαιώνα) ομολόγησε ότι αυτός έκανε το έγκλημα, ενώ προσπάθησε να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες.

Παρά τις ομολογίες, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίσθηκαν και σε άλλα επίπεδα, ενώ από μαρτυρίες ανακάλυψαν ότι την ημέρα που έγινε το φονικό ο 38χρονος όχι μόνο δε συμμετείχε στο έγκλημα, αλλά ούτε καν βρισκόταν στο σημείο του φόνου, καθώς ήταν στο σπίτι με τα ανήλικα παιδιά που έχει με την 23χρονη. Αντίθετα, στον τόπο του εγκλήματος βρισκόταν ο 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος και η 23χρονη.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης ο πατέρας παραδέχθηκε ότι έπειτα από διαπληκτισμό με το θύμα για τα μεροκάματα που τους χρωστούσε (100 ευρώ) τον χτύπησε με εργαλείο (κάβουρα) στο κεφάλι και ο 39χρονος τον έπνιξε με τα χέρια, ενώ δε συμμετείχε στο έγκλημα η γυναίκα, παρά μόνο πήρε κάποια από τα πράγματα που έκλεψαν από το θύμα.

Νέα εκδοχή
Στη συνέχεια, όμως, και μετά τη σύλληψή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδοχή τους άλλαξε εκ νέου.

Ο πατέρας αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα και πως όλα έγιναν από τον 39χρονο γιο.

Αυτός πάλι με τη σειρά του δίνει την εξήγηση ότι τα τελευταία τρία χρόνια η 23χρονη έχει χωρίσει από τον αδελφό του, έχει αυτός σχέση μαζί της και πως εκείνη την ημέρα που πήγαν για δουλειά στον ελαιώνα του 73χρονου θύματος αυτός την παρενόχλησε. Τότε ο 39χρονος θόλωσε και τον σκότωσε…

Επίσης, υποστηρίζουν ότι η 23χρονη δεν είχε συμμετοχή ούτε στη ληστεία ούτε στη δολοφονία.

Της Βίκυς Βετουλάκη