Προφυλακιστέοι και οι τρεις για τη δολοφονία του Δ. Στραβόλαιμου

Προφυλακιστέοι και οι τρεις για  τη δολοφονία του Δ. Στραβόλαιμου

Όλα πάνω του προσπάθησε να τα πάρει ο 39χρονος και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα οδηγηθούν ο 68χρονος πατέρας, ο 39χρονος γιος και η 23χρονη νύφη, καθώς χθες το απόγευμα μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Καλαμάτας, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, διατάχθηκε η προφυλάκιση όλων.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας του 73χρονου Δημήτρη Στραβόλαιμου στο Τζάνε Πεταλιδίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Από ανατροπή, σε ανατροπή
Η διαδικασία των απολογιών για όλους ξεκίνησε χθες αργά το μεσημέρι και πρώτος απολογήθηκε ο 68χρονος πατέρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τούτη τη φορά υποστήριξε ότι αυτός και η 23χρονη νύφη του δε συμμετείχαν στη δολοφονία, αν και βρίσκονταν στο σημείο.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ο 39χρονος, ο οποίος επιχείρησε να πάρει την ευθύνη όλων των πράξεων πάνω του. Ισχυρίσθηκε ότι ο καυγάς έγινε για τα χρήματα και πως μόνο αυτός τον χτύπησε, τον στραγγάλισε, τον λήστεψε, ενώ μετά πήρε τα πράγματά του και τα πούλησε. Αρνήθηκε ότι είχαν συμμετοχή στις πράξεις αυτές ο πατέρας του και η 23χρονη.

Ακολούθως, απολογήθηκε και η 23χρονη, η οποία επίσης αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία και τη ληστεία του 73χρονου.

Πάντως, από πλευράς του 39χρονου κατατέθηκε αίτημα στην ανακρίτρια για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Ζήτησε συγγνώμη»
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η δικηγόρος του 39χρονου, Χρυσόθεμις Β. Αμανατίδη, δήλωσε: «Διορίστηκα αυτεπαγγέλτως από τη Δικαστική Αρχή για να εκπροσωπήσω τον 39χρονο κατηγορούμενο, διότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να επιλέξει συνήγορο. Ο ίδιος κατά την απολογία του ενώπιον της κας ανακρίτριας Καλαμάτας επανέλαβε τη συγγνώμη του προς την οικογένεια του θύματος για τη θλιβερή πράξη του. Ενώ, όμως, παραδέχτηκε ότι αυτός χτύπησε και σκότωσε τον 73χρονο άνδρα, επέμενε ότι αυτό δεν έγινε προμελετημένα, αλλά πάνω στη έντονη λογομαχία που είχε με το θύμα για τα μεροκάματα που έπρεπε να του δώσει.

Επίσης, αρνήθηκε την κατηγορία της ληστείας, διευκρινίζοντας ότι το επεισόδιο και ο θάνατος του θύματος δεν έγιναν με σκοπό να τον ληστέψει, αλλά εκ των υστέρων πήρε μερικά πράγματα του θύματος. Πρόκειται, δηλαδή, για κλοπή και όχι για ληστεία και, μάλιστα, στην επιβαρυντική της εκδοχή.

Τέλος, ο κατηγορούμενος ζήτησε από την κυρία ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Εν τέλει, όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος».

Της Βίκυς Βετουλάκη