H ΩΜΕΓΑ εορτάζει μια εβδομάδα αφιερωμένη στα όσπρια

H ΩΜΕΓΑ εορτάζει μια εβδομάδα  αφιερωμένη στα όσπρια

Την Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, εορτάζει η ΩΜΕΓΑ, επεκτείνοντας τις ενέργειές της καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προβάλλοντας έτσι την αξία των οσπρίων στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, τα όσπρια ΩΜΕΓΑ ταυτίζονται με τη Μεσογειακή Διατροφή λόγω της ποιότητας, της γεύσης και της ποικιλίας τους.

Τα όσπρια, άλλωστε, αποτελούσαν βασικό συστατικό της διατροφής από το 7000-8000 π.Χ. και είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες.  Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι gluten free.

Από πλευράς της, η ΩΜΕΓΑ λανσάρει το νέο superfood «Πράσινο Φασόλι ή Ροβίτσα», όπως παραδοσιακά ονομάζεται στη Μεσσηνία, όπου και καλλιεργείται. Η ροβίτσα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες στη μείωση της χοληστερόλης, την υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, αλλά και την εξαιρετική της γεύση. Επίσης, είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης με 28g πρωτεΐνη ανά 100g προϊόντος. Δε χρειάζεται μούλιασμα, βράζεται για περίπου 30 λεπτά και είναι ιδανική επιλογή για σαλάτες, σούπες και πουρέ.

Να σημειωθεί πως τα όσπρια ΩΜΕΓΑ είναι βραβευμένα με το διεθνές βραβείο Γεύσης και Ποιότητας ITQI.