Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις ορειβάτες – Το χρονικό της τραγωδίας

Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις ορειβάτες – Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των τριών ορειβατών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Περίπου στις 4 μ.μ., οι τρεις αναρριχητές εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, οι φόβοι για χιονοστιβάδα στην περιοχή επαληθεύτηκαν.

Το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι νεκροί ορειβάτες
Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των τριών ορειβατών.

Πρόκειται για δύσβατη και χιονισμένη πλαγιά. Οι διασώστες κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και ελικόπτερο, είχαν εντοπιστεί σε δύσβατο σημείο αντικείμενα που παρέπεμπαν πιθανότατα σε κράνος και μπουφάν.

Ποιοι ήταν οι τρεις αναρριχητές
Οι τρεις αναρριχητές, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πατρών και έμπειροι κατά πληροφορίες ορειβάτες, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το pelop.gr, ήταν μέλη Ορειβατικών Συλλόγων και είχαν κατακτήσει διακρίσεις.

Ο συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς το αυτοκίνητό τους εξακολουθούσε να παραμένει στο πάρκινγκ του Κέντρου ενώ οι συνεχείς κλήσεις προς το κινητό που είχαν δώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας, δεν είχαν ανταπόκριση.
kathimerini.gr