Αύριο η επίσημη έναρξη εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος παρουσία Κ. Μητσοτάκη

Αύριο η επίσημη έναρξη εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος παρουσία Κ. Μητσοτάκη

Για αύριο Πέμπτη ορίστηκε τελικά η ημερομηνία έναρξης των έργων για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Σύμφωνα με το ypodomes.gr, εκείνη την ημέρα θα περιοδεύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, στα εργοτάξια του άξονα, προκειμένου να διαπιστωθεί η εκκίνηση των εργασιών.

Η τελετή έχει σχεδιαστεί να γίνει στο εργοτάξιο της Αμαλιάδας, στο οποίο θα μιλήσουν οι τρεις άνδρες, αλλά και εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού, αναφερόμενοι στο μεγάλο αυτό έργο. Τα έργα τα οποία γίνονται πραγματικότητα έπειτα από 11 χρόνια από τότε που σταμάτησαν (το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης) ήταν σταθερό αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Ένα μεγάλο οδικό έργο

Ήδη από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ έχει δοθεί η προκαταβολή της συμμετοχής του Δημοσίου με την οποία παίρνουν μπροστά τα έργα και πλέον το λόγο έχουν οι μπουλντόζες. Με την έναρξη των έργων ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το δρόμο-καρμανιόλα, στον οποίο τα θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία είναι αρκετά.

Αναφορικά με τα έργα, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, έχουμε τρεις εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το τμήμα Μιντιλόγλι-Καραίικα θα αναλάβει η ΑΒΑΞ, το τμήμα Καραίικα-Γαστούνη η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και το τμήμα Γαστούνη-Πύργος η ΤΕΡΝΑ.

Ολυμπία Οδός

Με την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος η Ολυμπία Οδός “δικαιολογεί” πλέον το όνομά της. Ο δρόμος θα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία και υπολογίζεται πως θα απαιτούνται περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά από την Ελευσίνα μέχρι τον Πύργο. Αυτό σημαίνει μια συρρίκνωση του χρόνου οδήγησης κατά τουλάχιστον 30 λεπτά.

Παράλληλα, αυξάνεται γεωμετρικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας, αλλά και οδηγικής εμπειρίας σε νέο τμήμα μήκους 74,8 χλμ. Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, στα πρώτα 13,0 χλμ., θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χλμ. θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.