Δ. Φαββατάς: «Λαμπερά» εγκαίνια στα γραφεία του ΕΚΑΒ μετά από 8 χρόνια λειτουργίας!

Δ. Φαββατάς: «Λαμπερά» εγκαίνια στα γραφεία  του ΕΚΑΒ μετά από 8 χρόνια λειτουργίας!

Παρευρέθηκα στα εγκαίνια των «ανανεωμένων» γραφείων του ΕΚΑΒ στο Παλαιό Στρατόπεδο και με λύπη μου διαπίστωσα για άλλη μια φορά πως ο δήμαρχος έχει αναγάγει το αυτονόητο σε υψηλή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Μέχρι σήμερα ήξερα ότι εγκαίνια γίνονται σε ένα κτήριο που ξεκινά τη λειτουργία του και όχι σε ένα χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014 και απλώς πριν από λίγο καιρό η Δημοτική Αρχή τον έβαψε και καθάρισε τις υδρορροές!

Το ΕΚΑΒ είναι ένας πολύτιμος θεσμός για την κοινωνία, καθώς αποτελεί την πρώτη και πιο καθοριστική πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες υγείας. Αντί, λοιπόν, όλοι, και ιδιαίτερα οι θεσμικά αρμόδιοι, να αγωνίζονται για την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού του ΕΚΑΒ με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του και την πρόσληψη προσωπικού, αναλώνονται σε ανούσιες φιέστες με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις σε κομματικούς φίλους.

Παράλληλα, πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Γαννιτσανίκων είναι η λειτουργία ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, που θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στην ανατολική πλευρά της πόλης. Αντί, λοιπόν,  ο δήμαρχος να απαιτήσει από το υπουργείο την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου Υγείας, περιορίζεται στις αυτονόητες εργασίες συντήρησης ενός υπάρχοντος θεσμού, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και των πραγματικών αναγκών των δημοτών.

Δημήτριος Γ. Φαββατάς

Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, «Καλαμάτα Μπροστά»