Διαμαρτυρία και καταγγελίες για «παράνομες δραστηριότητες» στην Καλλιρρόη”

Διαμαρτυρία και καταγγελίες για «παράνομες δραστηριότητες» στην Καλλιρρόη”

Σε νέα διαμαρτυρία για το χώρο που προορίζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στον οποίο καταγγέλλουν ότι πραγματοποιούνται “παράνομες δραστηριότητες”, προβαίνουν τα μέλη του Συλλόγου των απανταχού Κωνσταντιναίων του Δήμου Οιχαλίας.

Πρόκειται για τη θέση “Ονί” της Καλλιρρόης, στην οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα καταλήγουν όλα τα σκουπίδια του Νομού Μεσσηνίας και τμήματος του Νομού Αρκαδίας.

Σύμφωνα με υποστηρίζουν, “σε διενεργηθείσα αυτοψία στις 24/1/2022 του δασοφύλακα Αλεξόπουλου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει προβεί με μηχανικά μέσα χωρίς την απαραίτητη άδεια στην εκχέρσωση δασικών εκτάσεων εκατέρωθεν δασικού δρόμου, ο οποίος οδηγεί στο χώρο που θα γίνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Η εκχέρσωση έγινε από  το διάστημα 9/12/2021 έως 24/1/2022”.

Επίσης, σtη διαμαρτυρία σημειώνεται ότι “παρά τον εντοπισμό των παραβάσεων η Δασική Υπηρεσία δεν προέβη στις προβλεπόμενες για την περίπτωση ενέργειες, όπως αυτόφωρη διαδικασία, κατάσχεση μηχανημάτων που παρανόμως πραγματοποιούσαν εργασίες στο χώρο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, καθώς και στην επιβολή των προβλεπομένων χρηματικών προστίμων βάσει των διατάξεων του Ν.4512/17-1-2018 (ΦΕΚ τεύχος πρώτο, αριθμ. φύλλου 5/17-1-2018)”.