Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για αναστολή πλειστηριασμών σε ευάλωτους δανειολήπτες

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για αναστολή πλειστηριασμών σε ευάλωτους δανειολήπτες

Την ικανοποίησή του για την αναστολή των πλειστηριασμών για ευάλωτους  δανειολήπτες, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση της Κυβέρνησης να ανασταλεί η διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες, δικαιώνει -αν και καθυστερημένα- τις θέσεις και τον αγώνα του δικηγορικού σώματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για παντελή αποτυχία δημιουργίας του φορέα που προβλεπόταν για την εξαγορά και επαναμίσθωση των συγκεκριμένων κατοικιών.

«Τον αγώνα αυτό δώσαμε κατ’ ουσίαν μόνοι, χωρίς κανένα άλλο φορέα ή συσσωμάτωση στο πλευρό μας (έμπρακτα και πέρα από τις όποιες ρηματικές διακοινώσεις), με τη στοχευμένη αποχή των δικηγόρων πανελλαδικά από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβερνητική απόφαση ελήφθη αμέσως μετά την νέα απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη συνέχιση της αποχής από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών μέχρι 30/6/2022, διαψεύδοντας όλους όσοι αντέδρασαν με σκεπτικισμό απέναντι στη συγκεκριμένη απόφαση του δικηγορικού σώματος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.