Το Netflix ξεκινά να χρεώνει όσους κάνουν κοινή χρήση των κωδικών τους

Το Netflix ξεκινά να χρεώνει όσους κάνουν κοινή χρήση των κωδικών τους

Η «δωρεάν» κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασής μας στο Netflix, με κάποιον εκτός κατοικίας που έχουμε δηλώσει, μπορεί σύντομα να ανήκει στο παρελθόν.

Με ανακοίνωση του το Netflix γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε διεργασίες για την επιβολή επιπλέον χρέωσης στα μέλη που μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης τους με χρήστες εκτός της διεύθυνσης κατοικίας που έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα, κατά την εγγραφή τους.

«Πάντα διευκολύναμε άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και διαφορετικές ροές περιεχομένου στα πακέτα standard και premium. Αν και οι ρυθμίσεις αυτές ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιούργησαν ωστόσο κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί να γίνει κοινή χρήση του Netflix», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

«Η ακατάλληλη αυτή χρήση λογαριασμών, εκτός της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί ως τόπος κατοικίας, επηρεάζει τη δυνατότητα να επενδύουμε σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για τα μέλη μας».

Να σημειωθεί ότι οι όροι παροχής υπηρεσιών της εταιρείας αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός «δεν μπορεί να κοινοποιηθεί σε άτομα πέρα από το νοικοκυριό σας», κανόνας που συχνά παραβλέπεται από τους συνδρομητές.

Η δοκιμαστική λειτουργία νέων τιμών για την προσθήκη ενός επιπλέον μέλους στα πακέτα standard και premium θα εφαρμοστεί σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμςερικής, Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας, οπότε προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα όποια νέα χαρακτηριστικά, θα είναι ευέλικτα και χρήσιμα για τα μέλη μας των οποίων οι συνδρομές χρηματοδοτούν όλες τις σπουδαίες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές», δήλωσε η Netflix.

«Θα εργαστούμε προκειμένου να κατανοήσουμε τη χρησιμότητα αυτών των νέων υπηρεσιών για τα μέλη μας σε αυτές τις τρεις χώρες, προτού προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους παγκοσμίως».
huffingtonpost.gr

Tags: