Στο Netflix η πολυβραβευμένη “Ευτυχία”

Στο Netflix η πολυβραβευμένη “Ευτυχία”

Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου είναι διαθέσιμη πλέον στο Netflix

Στο Netflix είναι διαθέσιμη από τις 15 Αυγούστου η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία “Ευτυχία” του 2019, σε σενάριο Κατερίνας Μπέη και σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, που ακολουθεί τη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, με τις ταλαντούχες ηθοποιούς Καρυοφιλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο, συγκίνησε το κοινό και “κέρδισε” τους κριτικούς, ενώ απέσπασε 8 βραβεία Ίρις, στις συνολικά 13 υποψηφιότητές της.

Η ταινία περιγράφει τη διαδρομή της σημαντικής αυτής προσωπικότητας του ελληνικού τραγουδιού από το Αϊδίνι στην Ελλάδα, ως το τέλος της ζωής της, παρουσιάζοντας τον ταραχώδη βίο της, αλλά και τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της.

Η υπόθεση της ταινίας

«Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο» αναφέρεται στη σύνοψη της ταινίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου.

Στην ταινία ακούγονται μερικά από τις σπουδαιότερες επιτυχίες, ανάμεσά τους τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Πηγή: news247.gr

Tags: