Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου «Μαυροειδή» στην παραλία

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την ανακαίνιση του κτηρίου «Μαυροειδή» στην παραλία

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει λειτουργία ξενοδοχείου

Οι προετοιμασίες για τη ριζική ανακαίνιση του τριώροφου κτηρίου που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του λιμανιού και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου, Ακρίτα και Σανταρόζα έχουν ξεκινήσει αυτή την περίοδο.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές οικοδομικές άδειες και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία και λειτουργία ενός καινούργιου ξενοδοχείου, όπως είναι ο σχεδιασμός.

Το συγκεκριμένο κτήριο έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτο για πάρα πολλά χρόνια και η αξιοποίησή του θα αλλάξει σημαντικά το συγκεκριμένο σημείο της παραλίας.

Κληροδότημα
Το κτήριο ανήκει στο Μαυροείδειον Κληροδότημα (Κληροδότημα Ηλίας και Βούλα Μαυροειδή) και, κατ’ επέκταση, στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Παλιότερα υπήρχε η πληροφορία πως το ακίνητο έχει διατεθεί με μοναδικό σκοπό την αξιοποίησή του ως γηροκομείο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έχει διαψευστεί από τη νομική εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, η οποία ξεκάθαρα έχει τονίσει πως δεν υπάρχει τέτοιος όρος στη διαθήκη.

Το Κληροδότημα Ηλίας και Βούλα Μαυροειδή έχει σκοπό την προίκιση άπορων κορασίδων και το συγκεκριμένο ακίνητο στην οδό Ναυαρίνου έχει αξιοποιηθεί εκπληρώνοντας τους σκοπούς του Κληροδοτήματος.

Το 2019 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για μακροχρόνια μίσθωση του συγκεκριμένου κτηρίου του Κληροδοτήματος και στόχος είναι να λειτουργήσει μελλοντικά ως ξενοδοχείο.

Ο γνωστός «μπαρμπα-Λιας» Μαυροειδής του «Πανελληνίου» πέθανε τον Οκτώβριο του 1987. Μετά το θάνατο και της συζύγου του, όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας και δημιουργήθηκε το Μαυροείδειο Κληροδότημα.

Της Βίκυς Βετουλάκη