4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη

Το αρχαίο στάδιο ξαναζωντάνεψε, ενέπνευσε και διαπαιδαγώγησε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Απριλίου στην Αρχαία Μεσσήνη η 4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού για μαθητές και μαθήτριες των Δ’- Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού, όλων των τάξεων Γυμνασίου και ΓΕΛ της χώρας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το αρχαίο στάδιο φιλοξένησε ως αθλητές, θεατές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές, 2.650 άτομα.

Να σημειωθεί πως 4η Πανελλήνια Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασικού Αθλητισμού στην Αρχαία Μεσσήνη είναι μια διοργάνωση παιδαγωγικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέσω αυτής το αρχαίο στάδιο ξαναζωντανεύει, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Ευανάγνωστη και παιδευτική», η Αρχαία Μεσσήνη είναι για τους επισκέπτες μια πραγματική αποκάλυψη. Μια αρχαία πόλη που ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.

Ακριβώς αυτό το παρόν του παρελθόντος διαπνέει τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής, αυτής της σπουδαίας συνάντησης πολιτών του αύριο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συναντιούνται, συν- μετέχουν και συν- ομιλούν με αφορμή τα αγωνίσματα.

Μαθητές υποδέχονται μαθητές, μαθητές ξεναγούν μαθητές, μαθητές συναγωνίζονται μαθητές. Το πνεύμα της φιλοξενίας, της άμιλλας, του ευγενούς αγώνα και της ολυμπιακής εκεχειρίας ζωντανεύει έτσι ώστε μέσα από το βίωμα όλοι να αισθανθούν κρίκος της μεγάλης ιστορίας, άξιοι συνεχιστές της αρχαίας ελληνικής παράδοσης.