8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό European School Radio

8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό European School Radio

Μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς κέρδισε την 1η θέση στο Μαθητικό Διαγωνισμό “Κάντο ν’ ακουστεί 2022”, Ελλάδας, Κύπρου, και Ομογένειας που διοργάνωσε το European School Radio. Το «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» είχε εντυπωσιακή ανταπόκριση στη διαδικτυακή ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 5.002 ακροατών! Το τραγούδι δημιούργησαν τα παιδιά του ΣΤ1, τα οποία έγραψαν τους στίχους, ενώ τη μελοποίηση έκανε ο δάσκαλος Μουσικής του σχολείου Νείλος Παπάς. 

Με ιδιαίτερη και δικαιολογημένη ικανοποίηση για αυτή τη νέα δημιουργική δράση και επιτυχία, ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου, Αντώνης Ρούσσος, απευθύνει «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, ιδιαίτερα το μουσικό μας κ. Νείλο, που συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Να ευχαριστήσουμε, επίσης, τους πραγματικά χιλιάδες ακροατές που στήριξαν με την ψήφο τους το τραγούδι μας».

Η βράβευση είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι συμμετείχαν 153 σχολεία και ανάμεσα σε αυτά και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, με το τραγούδι «Ταξίδια του μυαλού».