Η Τρίπολη αντιδρά στη μεταφορά σκουπιδιών του δήμου Δυτικής Μάνης

Η Τρίπολη αντιδρά στη μεταφορά σκουπιδιών του δήμου Δυτικής Μάνης

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην έδρα της Περιφέρειας ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και άλλα στελέχη του Δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, περιοχή του Δήμου Τρίπολης, απορριμμάτων από Δήμους της Λακωνίας και της Μεσσηνίας -των Δήμων Σπάρτης και Δυτικής Μάνης συγκεκριμένα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση, του Δήμου και τη δική του, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Τρίπολης ήδη υποδέχεται στην Παλαιόχουνη προς διαχείριση τα απορρίμματα από το σύνολο των Δήμων δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, Αργολίδας και Κορινθίας, καθώς και μέρος από τους Δήμους της Π.Ε. Αρκαδίας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το βάσιμο και το δίκαιο των επιχειρημάτων που ανέπτυξε ο δήμαρχος Τρίπολης, ζητώντας ωστόσο να υπάρξει απόδειξη της αλληλεγγύης προς τους δύο παραπάνω Δήμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε πως το ενδεχόμενο μεταφοράς θα συνοδεύεται από γραπτή διαβεβαίωση πως απορρίμματα ανάλογου βάρους θα επιστραφούν, με ευθύνη των δύο εν λόγω Δήμων, στους χώρους διαχείρισης που προβλέπει η ΣΔΙΤ για τις διαχειριστικές τους ενότητες -στη Σκάλα για την Π.Ε. Λακωνίας και στην Καλλιρρόη για την Π.Ε. Μεσσηνίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Ο δήμαρχος Κ. Τζιούμης, απαντώντας, γνωστοποίησε ότι θα συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ επισήμανε παράλληλα ότι ο Δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας δεν είχε καμία ειδοποίηση ή συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.