Μεσσηνιακό ελαιόλαδο: Σημαντικές παρουσίες και δριακρίσεις στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Μεσσηνιακό ελαιόλαδο: Σημαντικές παρουσίες και δριακρίσεις στην 30η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Δυναμική μεσσηνιακή παρουσία είχε η 30η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP BOUTIQUE που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Helexpo την Κυριακή 3 Απριλίου.

Με τη συμμετοχή πλήθους φορέων και εκπροσώπων διάφορων Αγροτικών Συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και του μεσσήνιου αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, η Μεσσηνία κατάφερε να διακριθεί για το ελαιόλαδό της μέσα από τις αρκετές συμμετοχές της στους διαγωνισμούς που έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των παραγωγών.

Οι διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου – ΕΔΟΕ, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς – ΔΟΕΠΕΛ και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, το OLIVE INFO CENTER, να ενημερωθούν για την διαδικασία ελαιοπαραγωγής, έκθλιψης και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς, καθώς και για τις επίσημες μεθόδους οργανοληπτικής αξιολόγησης – γευσιγνωσίας ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς. Η ΦΙΛΑΙΟΣ «υπηρετεί» με συνέπεια τον ελαιοκομικό τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη όλων των κρίκων της αλυσίδας παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής, καθώς και των επιχειρήσεων, με προβολή του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.