Οιχαλία: Υποβολή πρότασης για ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο στο τμήμα Μελιγαλά – Μερόπη

Οιχαλία: Υποβολή πρότασης για ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο στο τμήμα Μελιγαλά – Μερόπη

Υπεβλήθη την περασμένη Πέμπτη στη Διεύθυνση Μελετών & Έργων Αστικών Αναπλάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρόταση του Δήμου Οιχαλίας για δημιουργία ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου επί της 24ης Ε.Ο. στο τμήμα Μελιγαλά – Μερόπη, προϋπολογισμού 1.536.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημοσίου χώρου» του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης αφορά στην κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στο αριστερό απαλλοτριωμένο τμήμα κατά μήκος της 24ης Ε.Ο. του τμήματος Μελιγαλά – Μερόπη και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση με τη σιδηροδρομική γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας έως το προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα Μερόπης.

Το συνολικό μήκος του ποδηλατόδρομου είναι 2.276,48 μέτρα, με συνολικό πλάτος κυκλοφορίας 2,50 μ., το οποίο θα αποτελείται από δύο λωρίδες, ανά κατεύθυνση πλάτους 1,25 μ., εκάστη. Στη βόρεια πλευρά κατασκευάζεται πεζόδρομος με πλάτος 1,50 μ., ενώ στη νότια πλευρά του θα κατασκευαστεί τσιμεντένιο έρεισμα με πλάτος 1,50 μ.