Πρεμιέρα για τη δραματοποιημένη ταινία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Πρεμιέρα για τη δραματοποιημένη  ταινία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Η πρεμιέρα της δραματοποιημένης ταινίας/ντοκιμαντέρ «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παραγωγής του υπευθύνου και δημιουργού του διαδικτυακού καναλιού Messinia View, Ιωάννη Κων. Μουτσούλα και του συνεργάτη του αναβιωτή Γεωργίου Κορμά, σε σενάριο του Γεωργίου Κουρκούτα, έγινε το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Μαρία Κάλλας στο Μελιγαλά, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Κατά την εκδήλωση η δήμαρχος Οιχαλίας, Π. Γεωργακοπούλου, ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, τόσο στην προβολή της ταινίας όσο και στη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου για ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Από την πλευρά του, ο συνεργάτης του Messinia View, Γεώργιος Κορμάς, αναφέρθηκε στη μεγάλη αφιλοκερδή προσπάθεια των Αναβιωτών όλα αυτά τα χρόνια και την ηθική δικαίωση για την ανταπόκριση του κοινού, ενώ ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας έκανε μια σύντομη αναφορά σε όλες τις ταινίες που έχουν δημιουργηθεί, όπως η μάχη του Λάλα, η μάχη της Καρύταινας, ο χιλίαρχος Κορμάς Ηλίας, τα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς, σε σενάρια που έγραψε ο ίδιος. Επίσης, ανέφερε την επερχόμενη δημιουργία ταινίας με τη ζωή του οπλαρχηγού Δημητρίου Μήτρου-Πέτροβα(Μητροπέτροβα), που γεννήθηκε στη Γαράντζα (Άνω Μέλπεια) του Δήμου Οιχαλίας.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η κα Αλεξάνδρα Κατσαρός, αντιπρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και σε ζωντανή συνομιλία με Αμερική ο συντοπίτης Σταύρος Γιαννόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στ. Αναστασόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.