Προφυλακίσθηκαν Ιρακινός και Σύρος για τη διακίνηση των 68 μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην Πύλο

Προφυλακίσθηκαν Ιρακινός και Σύρος  για τη διακίνηση των 68 μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην Πύλο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας Ιρακινός κι ένας Σύρος για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν τις προηγούμενες μέρες ανοικτά του Ιονίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Πύλου και Κατάκολου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη ιστιοπλοϊκού σκάφους με 70 αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση.

Στην περιοχή έγιναν έρευνες από πλωτά περιπολικά σκάφη και παραπλέοντα πλοία. Όταν εντοπίσθηκε το ιστιοπλοϊκό, με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών και ενός ναυαγοσωστικού σκάφους κατέπλευσε στην Πύλο.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Πύλου προέκυψε ότι ανάμεσα στους 70 μετανάστες υπήρχαν δύο διακινητές ιρακινής και συριακής υπηκοότητας, οι οποίοι είχαν αναλάβει και τη διακυβέρνηση του σκάφους. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι διακινητές, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εντάσσονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για διακίνηση και έκθεση σε κίνδυνο και μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η δε Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Πύλου, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά ενδεχόμενη εμπλοκή κι άλλων μελών στο εν λόγω κύκλωμα παράνομης διακίνησης.

Της Βίκυς Βετουλάκη