Απόλλων Καλαμάτας: Χαρά για την πρόκριση, αγωνία για Καρακύκλα και αύριο στο Αιγάλεω

Απόλλων Καλαμάτας: Χαρά για την πρόκριση, αγωνία για Καρακύκλα και αύριο στο Αιγάλεω

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο επίτευγμα την προχθεσινή νίκη επί του πανίσχυρου Αιγάλεω, στην οποία λίγοι θα ποντάριζαν.

Κι όμως το καλαματιανό συγκρότημα υποστηρίζει πειστικά και επανειλημμένα το ρόλο του Δαυίδ, έχοντας φτάσει να διεκδικεί την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Αιγάλεω έχει βέβαια τον πρώτο λόγο στον 3ο τελικό των πλέι οφ της Pre League που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 7/5 στην έδρα του (7 μ.μ., Κλειστό Στ. Βενέτης).

Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από τα κορίτσια του Απόλλωνα να κερδίσουν και πάλι αύριο μέσα στο ξένο γήπεδο, καθώς μάλιστα η απουσία της Σοφίας Καρακύκλα, και μάλιστα στην καλύτερή της αγωνιστική ώρα, συνεπάγεται καίρια αποδυνάμωση για την ομάδα της (κανένα αποτέλεσμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη και θα ήταν φυσικά ευχής έργο ένας ακόμη άθλος για το μεσσηνιακό συγκρότημα).

Από τη μια σκέφτεται κανείς ότι ο Απόλλωνας έχει φτάσει στο ταβάνι των δυνατοτήτων του και όλα αυτά που κατάφερε είναι ήδη πολλά κι από την άλλη ότι θα είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μείνει εκτός ανόδου.

Στην πραγματικότητα το κυριότερο που κατάφερε δεν το πέτυχε για τον εαυτό του.
Αυτό που έχει κατορθώσει ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι να δείξει σε όλους με τι υλικά φτιάχνονται οι καλές ομάδες.
Χτίζονται πρώτα απ’ όλα πάνω σε υγιείς ανθρώπινες σχέσεις που οδηγούν στη δημιουργία της «οικογένειας», η οποία αποπνέει θετική αύρα και προς τα έξω. Και οι υπερβάσεις δεν γίνονται με πολυδάπανες μετεγγραφές, αλλά με σκληρή δουλειά στο γήπεδο και τους κατάλληλους προπονητές (εν προκειμένω τον Μπάμπη Μυτσκίδη και συμπληρωματικά τη Βιβή Τασιοπούλου) και παράγοντες (ο λόγος πρωτίστως για τη Βίκυ Καραμπάτσου), οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν επάρκεια τεχνογνωσίας.

Σε αναμονή της μαγνητικής
Μέσα στην ατυχία της η Σοφία Καρακύκλα είχε την τύχη να δεχθεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα αμέσως μετά τον τραυματισμό της στις αρχές του 2ου σετ στο Κλειστό της Παραλίας. Η διοίκηση του Απόλλωνα είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του ιατρικού τιμ που θα υποστήριζε την ομάδα κάθε στιγμή και ο φυσιοθεραπευτής, Κώστας Διαμαντόπουλος, ήταν εκεί για να κάνει την ανάταξη στον αστράγαλο της νεαρής Καλαματιανής κεντρικού. Γιατρός του αγώνα ήταν μάλιστα ο πατέρας της Σοφίας, ο διακεκριμένος καρδιολόγος, Μπάμπης Καρακύκλας, ο οποίος έζησε βρέθηκε στην πλέον δύσκολη κατάσταση: «Όποιος δεν έχει δει να τραυματίζεται σοβαρά το παιδί του, δεν έχει δει, δεν έχει ζήσει τίποτα, όση ψυχραιμία και αν του δίνει το επάγγελμά του, όσα και αν έχει δει…τα χέρια στο πρόσωπο της Σοφίας Γκιαούρη συμπαίχτριας της Σοφίας, στο βάθος της φωτογραφίας αλλά και η έκφραση της Κλειούς Βενέτη, παλιάς συμφοιτήτριάς  της και συμπαίχτριά της στην Νίκη Αλεξανδρούπολης ομιλούν και δείχνουν το τι ζήσαμε χθες τέτοια ώρα…».

Το θετικό είναι ότι παρά την πολύ σοβαρή εικόνα του τραυματισμού, οι πρώτες ακτινογραφίες της Καρακύκλα, δεν έδειξαν κάποιο κάταγμα. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής θα δείξουν την ακριβή έκταση του προβλήματος στο πόδι και είναι σίγουρο ότι ο δρόμος της αποκατάστασης είναι πολύ μακρύς. Όμως η Σοφία έχει και την αστείρευτη θέληση να παίξει, που πηγάζει από την αγάπη της για το βόλεϊ και τον αθλητισμό, αλλά και τις ψυχικές δυνάμεις που θα της επιτρέψουν να δώσει αυτό τον δύσκολο αγώνα και να επιστρέψει νικήτρια!

Pre League Γυναικών – Τελικοί ανόδου
Πρώτος αγώνας
Α.Ο. Αιγάλεω – Απόλλων Καλαμάτας 3-0 (25-17, 25-18, 25-22)

Δεύτερος αγώνας
Απόλλων Καλαμάτας – Α.Ο. Αιγάλεω 3-0 (25-22, 25-17, 25-14)

Τρίτος αγώνας – Σάββατο 7 Μαΐου 2022
«Στ. Βενέτης», 19.00: Α.Ο. Αιγάλεω – Απόλλων Καλαμάτας
Χ.Ε.