Αρχαία Μεσσήνη: Με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου συνεχίστηκε το «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Αρχαία Μεσσήνη: Με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου συνεχίστηκε το «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με την τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου, σε νεοελληνική απόδοση Δημήτρη Γουσόπουλου, συνεχίστηκε η πέμπτη μέρα του «9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2022» στην Αρχαία Μεσσήνη από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών.

Το έργο που παρουσιάστηκε στο Εκκλησιαστήριο παρακολούθησαν μαθητές από το Γυμνάσιο Πεταλιδίου, το ΓΕΛ Γρεβενών, η θεατρική ομάδα της ROYAL Academy of Dramatic Art (RADA), MA THEATRE lab, καθώς και σχολεία από το Άργος, το Πελόπιο Ηλείας και αλλού, τα οποία πραγματοποιούσαν σχολική εκδρομή στην περιοχή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Γουσόπουλος, φιλόλογος

Βοηθός σκηνοθεσίας, σκηνογραφία, θεατρική σιασκευή: Κατερίνα Παπαμιχαλάκη, θεολόγος

Συμμετείχαν οι μαθητές: Δόγκας Θανάσης, Ευαγγελοπούλου Χριστίνα, Θυμιόπουλος Θοδωρής, Καλαθάς Ανδρέας, Κοκκαλιάρη Ελένη, Λέτσιου Σταυρούλα, Μπαϊνέτα Αγάπη, Μπάλλας Γιάννης, Νταγκουμά Αρετή, Ντόλα Αφροδίτη, Ντόλια Χρύσα, Πέτρου Γιώργος, Σιαμίδου Κέλλυ, Σίμου Δήμητρα, Τσιουμπέρη Λυδία, Φωτίου Μαρία, Βλάχου Ελένη, Κιούρκα Μαρία, Νατσιοπούλου Μαριτίνα, Νικολακοπούλου Αγγελική, Τσιόλια Αθανασία, Τσιούρα Αναστασία και Κουτσοδήμου θεοδώρα.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Σήμερα Τρίτη (9.30 π.μ.) συνεχίζεται με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα της Royal Academy of Dramatic Art (RADA), MA THEATRE lab.

Η εν λόγω θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει την παράσταση και στις 7.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πάρκου Μεσσήνης.

Η είσοδος εκεί είναι ελεύθερη και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δημότες και τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην Αρχαία Μεσσήνη, να παρακολουθήσουν την παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

Παράλληλες δράσεις

Επίσης σήμερα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα παρουσιάσουν χορικά και θα κάνουν επίδειξη ρητορικής.

Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρουσίαση χορικών

11.00 π.μ. (Διάρκεια 20’)

Σκηνοθεσία, κίνηση: Κωνσταντίνα Κορμά

Απόδοση κειμένου: Γιώτα Λόντου, Γεωργία Τσαγκάνη

1. Χορικό από την «Ελένη», Ευριπίδη

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

2. Χορικό από την «Αντιγόνη», Σοφοκλή

Μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Επίδειξη Ρητορικής

11.35 π.μ. (Διάρκεια 40’)

Επιμέλεια: Μιχάλης Kουσουλάκος

Επίδειξη Διττών Λόγων από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.