Χριστιανούπολη: Τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο στην έδρα της ιστορικής Μητροπόλεως

Χριστιανούπολη: Τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο στην έδρα της ιστορικής Μητροπόλεως

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια τίμησαν προχθές και χθες τον Άγιο Αθανάσιο Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας, τη Χριστιανούπολη.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μεταξύ των προσκυνητών ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Δημήτριος Στριμπάκος και Μαρία Παναγοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αδρακτάς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος. Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και έγινε λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στους δρόμους της ιστορικής Κοινότητας, με κατάληξη στο βυζαντινό μνημείο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου εψάλη δέηση και έγινε η Απόλυση με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη.

Στις θρησκευτικές τελετές και τη λιτανεία συμμετείχαν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης, ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης” – περιφερειακός σύμβουλος, Τάσος Σαρδέλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Στριμπάκος, Γεώργιος Ασημακόπουλος, Νικόλαος Φρούσος και Μαρία Παναγοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Μερκούρης, Χαράλαμπος Καναλουπίτης και Παναγιώτης Τσαφαράς, ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, και ο εορτάζων πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, ο οποίος κάθε χρόνο συμμετέχει στον εορτασμό στη Χριστιανούπολη, κρατώντας μάλιστα και την εικόνα όταν γίνεται Λιτανεία.