Εκπαιδευτήρια Μπουγά: «Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά»

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: «Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά»

Μεγάλη ήταν την Κυριακή η συμμετοχή μικρών και μεγάλων (παιδιών, γονιών, φίλων και παιδαγωγών) του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, «Οι Μικροί Εξερευνητές», στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με τη λήξη της 9ης Ανθοκομικής Έκθεσης. Με σύνθημα «Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά», 120 συμμετέχοντες, παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι, στέλνοντας το μήνυμά τους για Ειρήνη, Αγάπη, Συνεργασία σε όλο τον κόσμο.

Την είδηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αγκάλιασαν με πολλή χαρά, από την πρώτη στιγμή, όλοι οι παιδαγωγοί. Το μικρό άρμα, που ονομάστηκε «Αγάπη», στολίστηκε με πολύχρωμες κορδέλες και λουλούδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Για τους γονείς, φίλους και παιδαγωγούς, ένα μεγάλο λουλούδι ζωγραφισμένο και κομμένο από τα χεράκια των μικρών μαθητών στόλιζε διακριτικά το λαιμό τους, μαζί με κονκάρδα με το σήμα της Ειρήνης, την οποία είχε επιμεληθεί μαθητής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και έδινε το δικό της ηχηρό μήνυμα στην εκδήλωση.

Οι μικροί μαθητές παρέλασαν με καμάρι, φορώντας ανακυκλώσιμο καπέλο στολισμένο με τρισδιάστατα λουλούδια ζωγραφισμένα από τα ίδια τα παιδιά. Στο χέρι τους είχαν δεμένο ένα χάρτινο βραχιολάκι, στο οποίο αναγραφόταν το τηλέφωνο του ενήλικα που τα συνόδευε στην παρέλαση, διασφαλίζοντας έτσι την άμεση αντιμετώπιση κάθε απρόοπτης κατάστασης.

Η άψογη συνεργασία σχολείου- οικογένειας επισφραγίστηκε και σε αυτή την εκδήλωση. Με σημείο συνάντησης κατάστημα της κεντρικής πλατείας, οι γονείς παρέλαβαν τα αξεσουάρ τους και με περίσσια υπομονή ανέμεναν για την έναρξη της παρέλασης. Η διαδρομή μέχρι τον τερματισμό στο Πάρκο του ΟΣΕ επεφύλασσε τις καλύτερες εκπλήξεις για όλους: χειροκροτήματα χωρίς σταματημό, πολλά μπράβο από τους παρευρισκόμενους, θετικά σχόλια για τα αυτοσχέδια αξεσουάρ, γονείς και φίλους που από θεατές γίνονταν κομμάτι της παρέλασης και χαμόγελα που έκαναν τη χαρά όλων να ξεχειλίζει και να ακολουθεί μέχρι τέλους όλη τη διαδρομή. Στο χώρο του πατινάζ, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν σε ξέφρενους ρυθμούς και αντάλλαξαν συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού για όλη την εκδήλωση. Κι ενώ κανένας δεν ήθελε να τελειώσει, συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

Η δε συμμετοχή του σχολείου στην παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εμπνευστή και συναδέλφου, Κώστα Κοτταρίδη, που με τη φαντασία και το μεράκι του έδινε ζωή στο θεσμό των Ανθεστηρίων.